NAKON ŠOKANTNOG PORAZA

Dončić: Izdao sam Sloveniju, odigrao sam katastrofalnu partiju

Morao sam daleko bolje igrati, napravio sam puno velikih grešaka, istakao je Dončić

Dončić: Ovaj poraz je jako bolan jer smo cijelu državu imali iza sebe, ali nismo uspjeli. Screenshot

E. Ć.

15.9.2022

Košarkaši reprezentacije Poljske napravili su najveću senzaciju na Eurobasketu, jer su jučer u četvrtfinalu zaustavili aktuelnog prvaka Sloveniju sa 90:87. 

Tako su prva zvijezda reprezentacije Luka Dončić i ostali pognute glave napustili dvoranu u Berlinu. Uoči početka utakmice Slovenci su važili za velike favorite, a još uoči prvenstva svrstani su u red glavnih favorita za osvajanje zlatne medalje. Kako i ne bi, u timu su, osim Dončića, braća Dragić - Goran i Zoran, Čančar, Prepelič...


No, Poljaci su im priredili neugodno iznenađenje i poslali ih kući. Nakon utakmice govorio je i Luka Dončić.

- Prije svega, čestitam Poljskoj koja je od prve minute igrala sjajno. Mi u utakmicu nismo ušli kako smo morali, nismo imali prave energije. Kada smo se vratili, bilo je prekasno jer se Poljska cijelo vrijeme borila i na kraju zasluženo pobijedila. Ja sam danas odigrao katastrofalnu partiju. Izdao sam Sloveniju, cijelu državu koja nas je podržavala. Morao sam daleko bolje igrati, napravio sam puno velikih grešaka - izjavio je Dončić.

Kazao je da je na ovom Eurobasketu nekoliko sjajnih ekipa.

- Žao mi je da i mi nismo napredovali. Ovaj poraz je jako bolan jer smo cijelu državu imali iza sebe, ali nismo uspjeli - istakao je i dodao kako nije bio fizički spreman 100 posto, te da je primio inekciju u trećoj četvrtini.

Inače, Dončić je ovaj susret završio sa 14 poena uz 11 skokova i sedam asistencija

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.