BOSTON

Seks skandal u SAD: Slavnom treneru prijeti suspenzija

Ime Udoka u prošloj sezoni sjajno je vodio ekipu iz Bostona sve do finala NBA doigravanja, gdje je naslov na kraju uzeo Golden Stejt

Ime Udoka. Agencije

Er. B.

22.9.2022

Trener košarkaša Boston Seltiksa mogao bi cijelu predstojeću sezonu provesti pod suspenzijom! Ime Udoka u prošloj sezoni sjajno je vodio ekipu iz Bostona sve do finala NBA doigravanja, gdje je naslov na kraju uzeo Golden Stejt.


Kršenja klupskih smjernica

Seltiksi su pokrenuli istragu zbog navodnog učestvovanja svog trenera u ‘intimnoj i dobrovoljnoj vezi‘ sa ženskom osobom koja je članica stručnog osoblja u klubu. Tu su informaciju prenijeli američki mediji, a brzo se doznalo da je riječ o Alison Fister (Allison Feaster), bivšoj košarkašici koja je u Bostonu zaposlena kao direktorica za razvoj igrača. Udoka je od 2011. godine u vezi s glumicom Nijom Jong, s kojim ima i sina, piše SN.

Zbog kršenja klupskih smjernica, Udoka bi prema nekim izvorima čak mogao dobiti i otkaz, a špekuliše se kako će suspenziju teško izbjeći dokažu li se optužbe koje mu se stavljaju na teret. 

Alison Fister (desno). Društvene mreže

NBA liga se zasad nije oglašavala

Drugi izvori tvrde kako Udokin posao u Seltiksima ipak nije u opasnosti, te da bi suspenzija mogla trajati znatno kraće od cijele sezone.

O svemu će odluku donijeti klub iz Bostona, a NBA liga se zasad nije oglašavala. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li pod klupskim sankcijama završiti i gospođica Allison...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.