BH. REPREZENTATIVAC

Nurkić među najboljim neameričkim košarkašima svih vremena, Jokić i Dončić u samom vrhu

Na prvom mjestu je Hakim Olajuvon, slijedi Dirk Novicki, a u pet najboljih su još Janis Adetokumbo, Stiv Neš i Pau Gasol

E. Ć.

11.10.2022

Nurkić: Jedan od lidera Portlanda. Twitter

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić prema ažuriranoj listi košarkaškog portala "Hoopshypea" nalazi se na 75. mjestu najboljih neameričkih igrača svih vremena.

Prva zvijezda Denver Nagetsa i reprezentativac Srbije Nikola Jokić je na 6. mjestu, dok je slovenski as i košarkaš Dalas Maveriksa Luka Dončić tri mjesta ispod. Legendarni Dražen Petrović je pao na 15. mjesto. 

Na prvom mjestu je Hakim Olajuvon (Hakeem Olajuwon), slijedi Dirk Novicki (Nowitzki), a u pet najboljih su još Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo), Stiv Neš (Steve Nash) i Pau Gasol.

Što se tiče igrača sa ovih prostora, Predrag Stojaković je na 17. mjestu, Vlade Divac na 21., Toni Kukoč mjesto ispod. Na 24. poziciji je Nikola Vučević, a Goran Dragić na 28. mjestu. Tu su još i Dino Rađa (38.), Dejan Bodiroga (50.), Bojan Bogdanović (61.), a na listi je i Predrag Danilović koji je na 68. mjestu.

Portal "Hoopshype" navodi da se Nurkić vratio nakon teške povrede, ali da može napredovati na ovoj listu ukoliko nastavi sa dobrim igrama.



Hoopshype o Nurkiću. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.