IGRAČ FILADELFIJE

Harden umalo rekreirao svoj čuveni potez: Poslao je protivnika na pod, slegao ramenima, a onda promašio

"Brada" je krenuo u prodor, a Markus Smart, koji je pokušao iznuditi prekršaj u napadu, je nasjeo na fintu i završio na parketu pet metara od njega

Harden: Prodao fintu Smartu. Twitter

E. Ć.

19.10.2022

Filadelfija 76ersi su izgubili na otvaranju nove sezone NBA lige na gostovanju kod Boston Seltika (117:126). Iako je Džejms Harden (James) bio raspoložen, nije uspio svoj tim spasiti poraza.

Popularni "Brada" je ubacio 35 poena, a imao je i osam skokova, te sedam asistencija. Imao je dobar procenat šuta. Pogodio je pet od devet šuteva za tri poena, a sa linije za slobodna bacanja je bio besprijekoran - 12 od 12.


Bio je odlično raspoložen, a igrao je s mnogo samopouzdanja pa je umalo rekreirao jedan od najslavnijih poteza svoje karijere. Naime, Harden je krenuo u prodor, a Markus Smart (Marcus), koji je pokušao iznuditi prekršaj u napadu, je nasjeo na fintu "Brade" i završio na podu.

Harden je ostao potpuno sam na šutu za tri poena, namjestio se, ali ovog puta nije pogodio. Sve je podsjetio na potez otprije četiri godine kada je kao igrač Hjustona u meču protiv LA Klipersa sjajno iz igre izbacio Veslija Džonsona (Wesley Johnson), koji je završio na parketu, s tim da je "Brada" pogodio šut za tri poena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.