KOŠARKA

Amer Čolan za "Avaz": Zašto ne bih ostao na poziciji generalnog sekretara KS BiH

Tvrdi da je za vrijeme njegovog mandata Savez vratio dva miliona starih dugova

Čolan: Mandat mu traje do 31. decembra. FENA

Piše: A. Vatreš

5.12.2022

Tragom informacija da je generalnom sekretaru Košarkaškog saveza BiH ubuduće zabranjeno da vrši transakcije bez znanja Upravnog odbora, kontaktirali smo Amera Čolana, koji je za "Avaz" poručio kako još ne zna ništa o tome.

- Nisam upoznat s tim, ne znam o čemu se radi. Niti sam čitao, niti vidio. Čak ne znam ni kad se sastao novi Upravni odbor. Oni bi tek trebalo da se sastanu u četvrtak. Zaista ne znam, nemam komentara - rekao je Čolan za portal "Avaza".

Čolanov mandat traje do 31. decembra, nakon čega će Upravni odbor odlučivati da li će biti produžen.

- Tako je, dok je u rješenju 31. mart, a mandatno ugovorne obaveze su četiri godine. Šta će oni (Upravni odbor op.a.) uraditi, kako i na koji način, to je sad na njima - kazao je Čolan.

Bez obzira na sve, on je, kaže, spreman ostati na ovoj funkciji, jer, ističe Čolan, za protekle četiri godine uradio je dobar posao.

- Naravno, zašto ne bih htio ostati? Od preuzimanja mandata zatekao sam dug od 3,3 miliona. Za ove četiri godine Košarkaški savez BiH je vratio dva miliona starih dugova i sve tekuće obaveze uredno izmirio. Na kraju krajeva napravio i rezultate, što dovoljno govori o tome kako sam i šta sam radio. Imaju finansijski izvještaji, Savez je poslovao u dobiti svake godine i iz toga vraćao stare obaveze i izimirivao tekuće obaveze - tvrdi Čolan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.