EUROLIGA

Može li Partizan protiv aktuelnog prvaka prekinuti negativan niz

Treba prekinuti seriju poraza i vratiti vjeru da tim može da igra dobru, pobjedničku košarku, samo večeras je prepreka Anadolu Efes - dvostruki šampion Evrope

Klub iz Humske vrlo dobro zna kako izgleda meč protiv tima koji igra preko dominatnih spoljnih igrača. KK Partizan

Piše: G. Š.

16.12.2022

Košarkaši Partizana će večeras od 20.30 sati pokušati da prekinu niz poraza u Euroligi protiv aktuelnog šampiona - Anadolu Efesa. Ne postoji teži zadatak za Partizan Mozzart Bet u ovom trenutku od večerašnjeg, u 14. kolu Eurolige. 

Treba prekinuti seriju poraza i vratiti vjeru da tim može da igra dobru, pobjedničku košarku, samo večeras je prepreka Anadolu Efes - dvostruki šampion Evrope. Svi koji iole prate evropsku košarku znaju da su udarne igle Efesa bekovski tandem Vaslije Micić i Šejn Larkin. Izvanredni duet koji je dva puta pokorio Evropu, a u ovoj sezoni zbog povrede Amerikanca još hvata ritam, ali ima isti cilj, da ponovo dođe do titule. Treće u nizu.

Klub iz Humske, sa druge strane, vrlo dobro zna kako izgleda meč protiv tima koji igra preko dominatnih spoljnih igrača. Dovoljno je samo da se spomenu Luka Vildoza i Nemanja Nedović, "režiseri" dvije ovosezonske pobjede Crvene zvezde nad Partizanom.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.30. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.