EUROLIGA

Najzvučniji transfer u historiji Eurolige blizu dogovora

Prema Gazzeti dello Sport transfer je završen i dijele ga samo ljekarski pregledi od potpisa

Valker: Četri puta u nizu je bio učesnik All-Stara. twitter

B. L.

14.1.2023

Italijanska ekipa Emporio Armani Milano već neko vrijeme traži ogromno pojačanje nakon što je Etore Mesina (Ettoro Messina) potvrdio da će Kevin Pangos zbog povrede biti odvojen sa parketa još nekoliko mjeseci.

Također, bek Šavon Šilds (Shavon Shields) neće moći igrati do kraja februara, zato su se u milanskom klubu odlučili da realizuju transfer koji će odjeknuti Evropom.

Prema Gazzeti dello Sport transfer je završen i dijele ga samo ljekarski pregledi od potpisa. Radi se o dovođenju Kembe Vokera (Walker).

Prestižni list sa Apenina piše da je posao zaključen i preostaje samo ljekarski pregled, koji je kod Kembe vrlo važan zbog problema s koljenom. Ta povreda je 32-godišnjaka koštala i NBA lige.

Podsjećanja radi, kako bi okušali sreću s Vokerom, Dalas Mavsi su se riješili Fakunda Kampaze (Facunda Campazza), koji je na kraju potpisao za Crvenu zvezdu, također u Euroligi iako je njegov debi u kontinentalnom takmičenju blokiran zbog pravnih problema za beogradski tim.


Kemba je na kraju odigrao samo devet utakmica za Maverikse i u prosjeku je postizao osam poena i 2.1 asistenciju uz šut od 42.1 posto. Četri puta u nizu je bio učesnik All-Stara (između 2017. i 2020. godine), a karijera mu je pala zbog povreda.

Broj devet na draftu 2011. godine, a sada će svoje ime pokušati potvrditi u Euroligi, nakon faze u kojoj je od superzvijezde postao zaboravljen u NBA ligi.

Bio je sjajan u Hornetsima, a sve mu je išlo naopako u dvije godine u Seltiksima, kada je neuspješno pokušao oživjeti karijeru u rodnom Njujorku u dresu Niksa.

Na kraju su ga poslali u Pistonse, gdje je bio izostavljen iz tima sve dok nije otpušten 17. oktobra. Zatim je 29. novembra potpisao sa Mavsima na godinu dana, da bi ga nakon toga otpustili i Mavsi.

Kemba je igrao za Hornetse između 2011. i 2019. godine. Za ekipu iz Karoline imao je prosjek od 19.8 poena i 5.5 asistencija, a u sezoni 2018-19 je imao prosjek od 25.6 poena.

Ukoliko pokaže dijelić svog nivoa iz najboljih dana Kemba Voker definitivno može biti jedna od senzacija druge polusezone evropske košarke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.