NBA LIGA

Dalas nemoćan bez Dončića, Nurkić ponovo briljirao

Sjajan učinak "Bosanske zvijeri" za samo 20 minuta na parketu

Jusuf Nurkić. Twitter

E. Ć.

16.1.2023

Košarkaši Portland Trejl Blejzera ponovo su pobijedili Dalas Maverikse (140:123), a u timu iz Oregona sjajnu partiju opet je odigrao bh. reprezentativac Jusuf Nurkić.

Nurkić je odigrao 20 minuta i to je "Bosanskoj zvijeri" bilo dovoljno da ubaci 20 poena i uhvati četiri skoka, te zabilježi četiri asistencije.



Bh. centar je imao i odličan procenat šuta. Bez greške je šutirao slobodna bacanja (8/8), ubacio je tri od četiri šuta za dva poena, te ima polovičan uspjeh za tri (2/4).

U Portlandu se istakao Demijan Lilard (Damian Lillard) koji je imao 40 ubačaja, a dobre partije odigrali su i Džeremi Grant (Jeremi) i Anferni Simons (Anfernee) koji su imali po 20 poena.


Statistika Nurkića. SOFASCORE

Na drugoj strani nije bilo Luke Dončića, koji je preskočio ovaj susret zbog umora.

U njegovom odsustvu istakli su se Spenser Dinvidi (Spencer Dinwiddie) sa 28 i Džejden Hardi (Jaden Hardy) sa 25, te Kristijan Vud (Christian Wood) sa 23 ubačaja.

Ovo je drugi vezani trijumf Portlanda protiv Dalasa. Nurkić i društvo su bili u seriji od pet poraza, a onda su noći sa subote na nedjelju pobijedili Dalas (136:119). Naš centar je i tada briljirao, ubacio je 22 poena uz 11 skokova.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.