ISTRAGA TRAJE

Dža Morent pod istragom: Iz njegovog džipa prijećeno pištoljem

NBA zvijezda Dža Morent je poslije duela Memfisa i Indijane 30. januara učestvovao u sukobu, a svjedoci kažu da se desila i prijetnja oružjem

Dža Morent se nalazi pod istragom. AP

N. H.

6.2.2023

NBA zvijezda Dža Morent (Ja Morant) je poslije duela Memfisa i Indijane 30. januara učestvovao u sukobu, a svjedoci kažu da se desila i prijetnja oružjem, navodi The Athletic.

Spomenuta utakmica se igrala pod velikom tenzijom, a dodatno je situacija eskalirala kada je igrač Indiana Pejsersa Endru Nembhard (Andrew) rekao ocu Morenta da "začepi". 

Morentov prijatelj Davonte Pek (Pack) je izbačen sa utakmice poslije svađe.  

To je bio samo početak sukoba. Poslije utakmice, kada su igrači Indiane išli prema busu, pomenuti Pek i Morentovi saradnici su izašli iz džipova i nastavili prepirku sa njima. 

Pripadnici osiguranja očigledno nisu očekivali ovakav razvoj situacije, ali su uspjeli da odvoje spomenute grupe. 

Morent je nekoliko minuta poslije stigao na mjesto događaja i ušao u jedan od džipova. 

Članovi osiguranja tvrde da je neko iz tog džipa uperio pištolj za koji je bio zakačen laser u članove Pejsersa, a član obezbjeđenja je bio siguran da je to pištolj. 

- Vjeruju da je laser bio prikačen za oružje, a svjedoci tvrde da su se osjećali krajnje ugroženo u toj situaciji - kazao je jedan od izvora. 

Memfis Grizlisi su izjavi rekli da će postupati u skladu sa svim pravilima lige i shodno njihovim pronalascima. Trener ekipe je rekao kako je svjestan situacije i da je to riješeno interno. 

Igračima Memfisa konfliktne situacije nisu nepoznanica ove sezone. Dilon Bruks (Dillon Brooks) se na utakmici protiv Lejkersa posvađao sa Šenonom Šarpom (Shannon Sharpe), članom kuće slavnih u američkom fudbalu. 

Memfis je trenutno druga ekipa zapadne konferencije, a Morent ih predvodi sa 27 poena i 8 asistencija po utakmici u prosjeku i sigurno je da se vlasnicima i ostalim članovima strukture ne sviđa ovakvo ponašanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.