KVALIFIKACIJE ZA SP

Bećiragić objavio spisak igrača za posljednje utakmice kvalifikacija

Selektor Adis Bećiragić je saopštio skraćeni spisak pozvanih igrača za predstojeće utakmice

Bećiragić: Objavio spisak pozvanih košarkaša za predstojeće utakmice. KS BiH

N. H.

8.2.2023

Selektor muške košarkaške reprezentacije BiH Adis Bećiragić je saopštio skraćeni spisak pozvanih igrača za predstojeće utakmice kvalifikacija. 

Naša reprezentacija će biti bez najboljih igrača Džanana Muse i Jusufa Nurkića, što je bilo i očekivano s obzirom da je i NBA i Euroliga na programu u isto vrijeme kad i kvalifikacije. 

Na spisku su sljedeća imena: Miralem Halilović (Nanter, Francuska), John Roberson (Manisa, Turska), Amar Gegić (Paris, Francuska), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Sani Čampara (Zadar, Hrvatska), Ajdin Penava (Spojnia Stargrad, Poljska), Aleksandar Lazić (Budućnost, Crna Gora), Adin Vrabac (Mons, Belgija), Đorđe Topolović (Cedevita Junior, Hrvatska), Rijad Avdić (Spars), Haris Delalić (Igokea), Amsal Delalić (Borac Banja Luka), Ismet Sejfić (Bosna Sarajevo), Vojin Ilić (Budućnost Bijeljina), Emir Ahmedović (Šenčur, Slovenija).

U posljednja dva kola kvalifikacija reprezentacija BiH igrat će protiv Crne Gore u tuzlanskom Mejdanu 23. februara, a tri dana kasnije gostovat će Mađarskoj u gradu Szombately. 

Bosna i Hercegovina trenutno zauzima četvrtu poziciju u grupi K sa po 5 pobjeda i poraza. 

Francuska i Litvanija trenutno dijele prvu poziciju sa 8 pobjeda i 2 poraza, a treće i posljednje mjesto koje vodi na Svjetsko prvenstvo drži Crna Gora sa omjerom 6 pobjeda i 4 poraza.

Bosni i Hercegovini je za prolazak potrebna pobjeda od 19 razlike nad Crnom Gorom i pobjeda u Mađarskoj.

Drugi način kako BiH može proći jeste da Crna Gora upiše poraz od BiH i Češke, uz pobjede BiH u obje utakmice.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.