NBA LIGA

Povreda Antetokounmpa, odmah je otišao u svlačionicu

Ubrzo nakon što je postao najbolji asistent u historiji Baksa morao je napustiti teren

Antetokounmpo: Povrijedio desni ručni zglob. Printscreen

H. J. I.

17.2.2023

Milvaku Baksi pobijedili su Čikago Bulse 112:100 u gostujućoj utakmici igranoj u noći na petak. Utakmicu je za novi rekord franšize iskoristio Đanis Antetokounmpo (Giannis), a ubrzo nakon što je postao najbolji asistent u historiji Baksa morao je napustiti teren zbog povrede desnog ručnog zgloba. Sve to dogodilo se već u prvoj četvrtini.

Bez najveće zvijezde ekipe Bakse su do pobjede odvukli Bruk Lopez (Brook) s najboljim učinkom sezone (33 koša, sedam skokova) te Dževon Karter (Jevon Carter) koji je ekipi iz rodnog grada ubacio 22, a imao i po šest skokova i asistencija. Džejru Holidej (Jrue Holiday) dodao je 15 uz devet asistencija. Kod Bulsa je najbolji bio Nikola Vučević s 22 poena i 16 skokova.

Antetokounmpo se povrijedio u pokušaju blokiranja Kobija Vajta (Coby White) nakon što je nezgodno pao na ruku uz konstrukciju koša. Neko vrijeme je ležao, a onda odmah otišao do svlačionice i više se nije vraćao na parket.

U devet odigranih minuta postigao je dva koša, što mu je najslabiji učinak sezone, imao sedam skokova i tri asistencije. Njima je stigao i do rekorda franšize. Dosadašnji rekorder po broju asistencija za Milvaki bio je Pol Presi (Paul Pressey), koji je za franšizu igrao od 1982. do 1990. i asistirao 3.272 puta. Antetokounmpo je sad na 3.274 asistencije.

U NBA ligi slijedi pauza za All-Star vikend. Zasad se ne zna hoće li Antetokounmpo nastupiti na revijalnoj utakmici u Salt Lake Cityju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.