PRILIKA ZA TROFEJ

Trener KK Bosne najavio završnicu košarkaškog Kupa Mirza Delibašić u Sarajevu

Završnica turnira igrat će se u maloj dvorani Skenderije zbog zauzetosti velike dvorane

Rahimić: Veliki optimista pred mečeve finalnog turnira. Facebook

N. R.

17.2.2023

Danas je održana press-konferencija u prostorijama KK Bosna Meridianbet uoči završnice turnira Kupa Mirze Delibašića koji će se igrati u KSC Skenderiji.

Na konferenciji za medije se obratio trener Bosne Dženan Rahimić.

– Svi smo spremni i zdravi. U malo jačem smo ritmu zadnjih dana, ali momci su to vrhunski iznijeli. Spremni dočekujemo utakmicu – započeo je.

– Prije 4 mjeseca ovdje smo bili u atmosferi da trebaš biti optimista bez realne osnove. Sada pričamo o polufinalu kupa, ABA ligi 2. Nije lako ni sa mnom na treninzima, ali momci su to iznijeli vrhunski, imamo odličnu atmosferu na treninzima, to bih stavio na prvo mjesto. Naravno, tu je i njihova kvaliteta –kazaoje trener Bosne.

– Osim Zrinjskog, nema kluba gdje možemo otići i reći da ćemo sigurno dobiti. Liga je dosta izjednačena, mada ne znam koliko je kvalitetna. Ima klubova koji su nezgodni i konstitucijama i rosterima – osvrnuo se Rahimić na kvalitet Prvenstva BiH.

Prisutnima se obratio i kapiten Studenata Muhamed Pašalić.

– Spremni smo. Samopouzdanje je na dobrom nivou. Nadam se da nećemo izgoriti u nekoj želji uslijed euforije koja vlada. Ako Bog da, zajedno s navijačima ćemo proći u finalnu utakmicu. To što se publika vratila u tolikom broju pokazuje koliko nam malo treba. Bosna je brend i treba i ovom gradu i ovoj državi. Nadam se da neće biti kratkog daha i da ćemo ići korak po korak a ne maštati o ABA-ligama, euroligama i slično. Želimo izboriti ABA 2 ligu pa da vidimo šta je dalje. Nadam se da ćemo ostati stabilni i da će se to nastaviti – izjavio je Pašalić.

Završnica turnira igrat će se u maloj dvorani Skenderije zbog zauzetosti velike dvorane Mirza Delibašić.

Za final four Kupa BiH u prodaji je 900 ulaznica, prodaju se u paketu. Polufinalni mečevi su na programu 18. februar, a finale je zakazano dan poslije, sa početkom od 17 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.