KVALIFIKACIJE ZA SP

Firić: Imamo veliku motivaciju da ostvarimo visoku pobjedu

Utakmica BiH – Crna Gora počinje u 20 sati, uz direktan prijenos na kanalu Sport Klub 3

Halilović i Firić. KSBiH

G. Š.

23.2.2023

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (20 sati) će na parketu tuzlanskog Mejdana ugostiti selekciju Crne Gore u jednom od ključnih mečeva kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje se ove godine održava u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Rasplet u grupi

Crnogorci su ljetos u Podgorici savladali „Zmajeve“ sa 88:69 i sigurno je da izabranici Adisa Bećiragića imaju ogromnu želju da im se revanširaju pred domaćom publikom. S pobjedom bi reprezentacija BiH zadržala šanse da se plasira na SP, ali bi joj, uz eventualni trijumf nad Mađarskom u zadnjem kolu, trebala i pobjeda Češke u Crnoj Gori.

Ukoliko bi, pak, Zmajevi savladali večerašnjeg rivala s razlikom većom od 19 poena, u posljednjem susretu kvalifikacija sami bi odlučivali o vlastitoj sudbini.

Podrška publike

- Za nas veoma bitan meč, trebali bismo dobiti s barem 20 poena razlike da bismo protiv Mađarske igrali utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo. Sigurno da će biti izuzetno teško, Crna Gora je kvalitetna ekipa, ali mislim da ćemo mi pred našom publikom imati veliku motivaciju da ostvarimo visoku pobjedu - kaže Gordan Firić, pomoćnik selektora Adisa Bećiragića u stručnom štabu Zmajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.