KVALIFIKACIJE ZA SP

Boško Radović: Ne možemo nikome da prijetimo...

Možemo da igramo odgovorno kao u Tuzli 32-33 minuta - rekao je selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore

Boško Radović. A. Bajrić

G. Š.

24.2.2023

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Boško Radović je kao glavni uzrok poraza od bh. tima u Tuzli (74:66) istakao mnogo tehničkih grešaka.

Tehničke greške

- Imali smo 15 izgubljenih lopti, od čega šest ili sedam prilikom izvođenja lopte ispod koša ili sa strane, a nakon koša domaćina. To je nevjerovatno. Takođe, u ovako izjednačenoj utakmici na jedan ili dva posjeda, promašili smo osam slobodnih bacanja. Sa time je teško pobijediti u gostima, posebno protiv dobrog tima kao što je BiH – rekao je Boško Radović i dodao:

- Imali smo kontrolu skoka 35 minuta, u prvom poluvremenu smo imali osam skokova više, i umjesto tri trebalo je da vodimo sedam, osam ili devet poena razlike. Međutim, napravili smo nekoliko grešaka u posljednja dva minuta prvog poluvremena, a imali smo i loših pet minuta u trećoj četvrtini…Na kraju, mnogo tehničkih grešaka nas je odvelo u poraz – ponovio je prvi strateg košarkaške reprezentacije Crne Gore.

Matematika je jasna

Crnogorci su propustili priliku da kolo prije kraja izbore plasman na Mundobasket, ali ostaje im da posao završe u posljednjem kolu - u nedjelju, kada u “Morači” trebaju savladati Češku.

- Ako pobijedimo Češku, idemo na Mundobasket. To je matematika. Ne možemo nikome da prijetimo ili da ga potcijenimo, ali možemo da igramo odgovorno kao u Tuzli 32-33 minuta. Da skratimo priču - da nam je nekao rekao pred početak kvalifikacija da ćemo u Morači igrati sa Češkom za plasman na Svjetsko prvenstvo, odmah bismo svi to potpisali – istakao je Radović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.