NBA LIGA

Atlanta ima novog trenera: Kvin Snajder na klupi

56-godišnji stručnjak ima epitet odličnog defanzivnog specijaliste, a klupa u Atlanti mu nije nepoznata, pošto je već radio kao pomoćnik u ovoj ekipi

Kvin Snajder: Novi trener Atlanta Hoksa. SCREENSHOT/Twitter

27.2.2023

NBA ekipa Atlanta Hoksi su objavili da će Kvin Snajder (Quin Snyder) zamijeniti Nejta Mekmilana (Nate McMillan), koji je prošle sedmice smijenjen zbog lošeg odnosa sa najboljim igračima.

Kvin Snajder je posljednjih dana spominjan kao najizgledniji kandidat za upražnjenu poziciju, a to se na kraju i obistinilo.

U NBA ligi je stekao ugled vodeći ekipu Jute Džez od 2014. do 2022. godine, a za to vrijeme su ušli 6 puta u plej-of.

Snajder je poznat kao jako kreativan trener u napadu, a i defanzivni specijalista. On je uspio od Rudija Gobera (Rudy Gobert) napraviti igrača koji je dobio ugovor od 200 miliona dolara. 

Prije nego što je došao u Solt Lejk Siti bio je pomoćni trener Majka Budenholzera (Mike) u Hoksima od 2013. do 2014. godine, tako da mu ekipa s „Prljavog juga“ nije nepoznata.

- Od našeg prvog razgovora bilo je očito da Kvin ima profil koji tražim od našeg budućeg trenera – izjavio je glavni direktor Lendri Filds (Landry Fields).

Iz Atlante nisu objavili detalje ugovora koji su skloplili s 56-godišnjim trenerom, ali ESPN otkriva da su se dvije strane obvezale na petogodišnju suradnju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.