PRED POVRATAK

Dža Morant: Nemam problem sa alkoholom, ali nisam u potpunosti dobro

Košarkaš Memfis Grizlisa Dža Morant je rekao da će nakon incidenta koji je napravio biti mnogo odgovorniji kada je riječ o ponašanju van terena

Dža Morant: Vraća se na teren u četvrtak. AP

N. H.

22.3.2023

Košarkaš Memfis Grizlisa Dža Morant (Ja) je rekao da će nakon incidenta koji je napravio biti mnogo odgovorniji kada je riječ o ponašanju van terena.

23-godišnji košarkaš je objavio snimak iz noćnog kluba na kojem drži pištolj, a nakon toga je dobio suspenziju od osam utakmica. Morant je 11 dana proveo na Floridi u savjetovalištu, a tamo je radio, kako je i sam najavio, na mentalnom zdravlju.

- Očigledno mi je bilo potrebno to vrijeme da napredujem, da mentalno uđem u neku bolju fazu. To je proces koji i dalje traje, za mene je to kontinuiran proces. Bio sam tamo dvije sedmice, ali to ne znači da sam u potpunosti dobro. To je nešto što za mene i dalje traje i iz čega još uvijek pokušavam izaći - rekao je Morant.

U saopćenju lige kojim je potvrđena suspenzija, komesar NBA lige Adam Silver je naveo da je Morant bio u alkoholiziranom stanju na spornom snimku.

Ipak, Morant kaže da nema problem sa alkoholom.

- Nemam problem sa alkoholom, nikada ga nisam imao. Otišao sam na Floridu, u savjetovalište da bih naučio kako da se borim sa stresom na pozitivan način, umjesto na način na koji sam do sada pokušavao da se nosim sa njim. Očigledno je da sam napravio neke greške u prošlosti koje izazivaju mnogo negativne pažnje. Ne samo meni, već i mojoj porodici, mom timu, cijeloj organizaciji. Mnogo mi je žao zbog toga. Moj posao je sada, kao što sam rekao, da budem odgovorniji, pametniji i da ne izazivam više takve stvari – dodao je Ol-star bek Memfisa.

Memfis je drugi na tabeli Zapadne konferencije sa omjerom od 44 pobjede i 27 poraza, a u četvrtak im slijedi utakmica na domaćem parketu protiv Hjuston Roketsa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.