NBA LIGA

Klipersi napravili dil: Lenard izašao sinoć da bi igrao večeras

Niko od saigrača nije znao za dogovor s ljekarima koliko može igrati

Lenard: Ima poseban status u ekipi. Twitter

N. D.

1.4.2023

LA Klipersi izgubili su sinoć u Memfisu važnu utakmicu u borbi za doigravanje 108:94, ispustivši prednost iz prvog poluvremena, nakon kojeg se Kavaj Lenard (Kawhi Leonard) nije vraćao u igru. Nije se radilo o novoj povredi, nego, ispostavilo se, o dogovoru između kluba i najveće zvijezde za koji drugi igrači nisu znali.

Lenard nakon oporavka od povrede koljena iz 2021. zbog "load managementa" nikad nije igrao dvije večeri zaredom, a sada je prvi put bio treneru na raspolaganju u takvoj situaciji, pa je sinoć igrao u Memfisu i večeras će biti na raspolaganju u Nju Orleansu, piše "LA Times".

No dvostruki MVP finala u Memfisu je igrao samo 18 minuta u prvom poluvremenu, a dok je bio na parketu, Klipersi su stvorili zalihu od 12 poena prednosti. U nastavku se nije vraćao, a Klipersi su izgubili 14 razlike.

U klubu su objasnili da su tako "trejdali" s Kavajem i ljekarskim osobljem jedno poluvrijeme utakmice od petka za cijelu subotnju, što je ipak donekle dobitak za ekipu jer će najbolji igrač umjesto dva poluvremena jedne utakmice u dva dana odigrati tri poluvremena dvije, ali svakako i presedan. 

Inače, izostanak najveće zvijezde u drugom poluvremenu bio je iznenađenje i za same igrače kluba iz Los Anđelesa, što su i potvrdili u izjavama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.