NBA

Filadelfija lagano izašla na kraj s Bruklinom, Golden Stejt na pola puta od ispadanja

Džoel Embid je meč završio sa 20 poena i 19 skokova, ali meč je obilježio i njegov "odlazak na poster"

Embid: Pružio još jednu fenomenalnu partiju. AP Photo / Derik Hamilton

S. S.

18.4.2023

Košarkaši Filadelfije poveli su sa 2:0 u seriji protiv Bruklina i sve su bliže polufinalu Istočne Konferencije, nakon što su dobili i drugi meč na domaćem terenu - 96:84!

Najviše zahvaljujući preokretu u drugom poluvremenu i sjajnoj trećoj četvrtini, jer su Netsi imali prednost na poluvremenu od pet poena, ali i sjajnom skoku koji je domaći tim imao.

Tajris Maksi je bio lider Filadelfije na ovom meču sa 33 ubačena poena, dok je Džoel Embid meč završio sa 20 poena i 19 skokova, ali meč je obilježio i njegov "odlazak na poster" kada je Kameron Džonson brutalno zakucao preko njega.

Sam Embid je nakon meča rekao da se baš i ne sjeća da je tako neko zakucao pored njega, a kada je u pitanju dabl-dabl učinak Seventisiksersa vrijedi pomenuti i Tobajasa Harisa sa 20 poena i 12 skokova. Džejmsa Hardena baš i nije išlo ništa na ovom meču, te je na kraju isti završio sa osam poena, sedam asistencija i pet skokova.

Kada je u pitanju Bruklin, pomenuti Džonson je ubacio 28 poena. Pratio ga je Bridžis sa 21 poenom i sedam asistencija. Spenser Dividi je sa 12 jedini još bio dvocifren u redovima Netsa koji će sada igrati za ostanak na svom terenu.

Kao i Filadelfija na Istoku, tako je i Sakramento na Zapadu poveo sa 2:0 u seriji protiv Golden Stejta - 114:106.

Vodili su Kingsi cijelu treću četvrtinu, većim dijelom i posljednje, da bi Ratnici u jednom trenutku izjednačili rezultat na 93:93 i 95:95. Od tog trenutka, Sakramento je konstantno bio u vodstvu i serijom 5:0, pri rezultatu 107:103, riješili su pitanje pobjednika.

Davion Mičel je pogodio trojku iz ćoška za +9, i sa svojih 14 poena dao je značajan doprinos sa klupe. Kao i Malik Monk koji je ubacio 18, dok su najefikasniji u redovima Kingsa bili Domantas Sabonis i Dearon Foks sa po 24 poena.

Stef Kari je sa 28 poena i šest asistencija bio najbolji u redovima Golden Stejta, a pratili su ga Endrju Vigins sa 22 i Klej Tompson sa 21 poenom. Geri Pejton je dodao 13 sa klupe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.