PUNO ISKRI U UTAKMICI

Vilijams i Durant reagovali nakon incidenta s Jokićem: Moramo uraditi nešto s ovakvim situacijama

Na petoj utakmici plej-ofa između Denvera i Finiksa ponovo je došlo do sukoba između igrača ove dvije ekipe

Durant: Ne zamjera ništa protivnicima. AP

N. H.

10.5.2023

Trener Finiks sansa Monti Vilijams (Monty Williams) i krilni centar Kevin Durant govorili su o incidentu sa Nikolom Jokićem u petoj utakmici između Denver nagetsa i ekipe iz Arizone.

Nikola Jokić i Brus Braun (Bruce Brown) probali ući u glavu protivničkim igračima, a pošto su pripremali taktiku sa Vilijamsom, iskoristili su to igrači Nagetsa i prišli da prisluškuju taktiku Sansa.

Tada je prvenstveno Džok Lendejl (Jock Landale) odgurnuo Jokića, a ubrzo i Kevin Durant. Povodom ove situacije tehničku je zaradio upravo Durant, a također i Jokićev saigrač Brus Braun.

Sada je objašnjeno da nije bilo zle krvi, što je potvrdio i trener Sansa Monti Vilijams.

Nikola Jokić je kazao da je samo htio vidjeti šta crtaju na tabli, kao i šta će igrati i da bi im to pomoglo u nastavku. Na konferenciji za medije je nastao muk, nakon čega je Jokić kazao da je to sve što je htio uraditi , pa su svi počeli da se smiju. 

- Liga mora vidjeti šta će uraditi sa ovim situacijama. Ima previše gluposti u NBA kada je to u pitanju. Svi to rade. Trebalo bi da bude kao pisano pravilo da ne bi trebali doći do nečijeg okupljanja, ali svi u ligi to rade. Nekako je glupo – kazao je Monti Vilijams.

- To nije bilo ništa. Ništa ozbiljno. Bili su uzbuđeni, vodili, a mi pokušavali da nacrtamo neke stvar i znate kako to ide. Nije bilo ništa – kazao je Durant. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.