POZNATI MENADŽER

Miško Ražnatović podijelio javnost u komšiluku: Za Jokića kazao da je veći od Petrovića

Ražnatović je kazao kako je srbijanski centar napravio veću karijeru od legendarnog hrvatskog košarkaša

Miško Ražnatović. Screenshot/Twitter

N. H.

18.5.2023

Poznati košarkaški menadžer Miško Ražnatović u intervjuu za španski AS izjavio je kako je srbijanski košarkaš Nikola Jokić već napravio veću karijeru nego što je imao Dražen Petrović.

Podijelio javnost

Izjava je podijelila hrvatsku i srbijansku košarkašku javnost i izazvala veliki broj komentara na društvenim mrežama.

Ražnatović, u čijem je klubu (Mega) karijeru započeo Jokić i iz njega se otisnuo u NBA, smatra da je, koliko god mu je to teško reći, srbijanski centar već sada ispred Petrovića u kontekstu bivše Jugoslavije.

Jokić veći od Petrovića

- Uvijek će mi biti teško priznati da je neko bolji od Dražena, ali nakon svega što je Nikola Jokić napravio, mislim da je već možda ispred njega. Svi ostali su daleko iza - rekao je Ražnatović, a prenosi španski As, pa dodao:

- Naravno, moramo uzeti u obzir eru u kojoj je Dražen igrao, kad je NBA bila zatvorena za evropske igrače. Zabio je više od 40 poena, ušao u treću petorku sezone, to su nevjerovatne stvari za devedesete. Do danas, njegova košarka, elegancija pokreta, najveća je fuzija sporta i umjetnosti koju sam u životu vidio – dodao je sportski menadžer.

Zamalo tri u nizu

Košarkašu iz Srbije je ove godine za dlaku izmakla još jedna nagrada za MVP-ja, treća u nizu, NBA lige.

Prethodno je prestižnu nagradu osvajao 2021. i 2022. godine, a ona je ove godine otišla u ruke košarkašu Filadelfije Džoelu Embidu (Joel Embiid). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.