UOČI FINAL FOURA EUROLIGE

Josip Pandža za "Avaz": Navijam za Real, nama je u interesu da Džeko osvoji Ligu prvaka, a Musa Euroligu

Želim mu svu sreću, on je pravi lider i može da nosi jedan takav klub do titule, rekao je Pandža o Musi

Josip Pandža i Džanan Musa. Screenshot

19.5.2023

Ušli smo u samu završnicu uzbudljive sezone u Euroligi. Danas kreće Final Four, a Bosna i Hercegovina jednog predstavnika - Džanana Musu.

Bh. javnost će navijati za Real i Musu, a podršku našem reprezentativcu daje i Josip Pandža.

Jaka konkurencija

- Pa definitivno moje i navijanje svih nas u državi su okrenuti prema Džananu. Nama je interes da Džeko osvoji Ligu prvaka i da Musa osvoji Euroligu - istakao je Josip Pandža za portal "Avaza".

Pandža ističe da je konkurencija zaista jaka. U završnici su, osim Reala, Barcelona, Olimpijakos i Monako.

- Ne dajem neke šanse Monaku jer živi od individualne košarke i raspoloženja Džejmsa, što nije dovoljno da budu prvaci Evrope. Mislim da su po igri Olimpijakos i Barcelona ispred Reala, ali Real ima sjajne individualce. Ja navijam za Real, ali mislim da je Olimpijakos najbliži tituli - rekao je Pandža.

Musa se vraća u Kaunas nakon 2015. godine kada je predvodio "Zmajeve" do titule prvaka Evrope za kadete. Na pitanje može li Musa ponovo donijeti trofej iz Kaunasa, ovog puta u Madrid, Pandža odgovara:

- Ja se nadam. Ta dvorana ima neki značaj za njegov život i za nas sve koji smo bili tamo i za ovu državu. Nadam se da će nas opet razveseliti, kao što nas je veselio cijele godine. Na kraju je svrstan i u prvu petorku Eurolige. Želim mu svu sreću, on je pravi lider i može da nosi jedan takav klub do titule.

Musa ima hrabrost 

Pandža kaže da poznaje Musu dobro i da je očekivao da će se brzo nametnuti i u ekipi kakva je Real Madrid.

- On je rođeni lider. U NBA nije imao pravu priliku, bio je u onim timovima što su imali strašno jake bekove. Ovdje se on nametnuo. Rođen je kao lider i to mu dobro stoji. Ima hrabrost da uzme loptu u jednoj takvoj ekipi i to je nama svima na ponos - poručio je Pandža.

Pandža je sinoć sa klupe predvodio Budućnost PROLAB do pobjede nad Širokim Brijegom (89:86) u drugom meču za treće mjesto u plej-ofu Prvenstva BiH.

- Drago nam je da smo poravnali rezultat. Bila je teška utakmica. Široki jeste favorit protiv nas, vodili su čitav meč. Izgubili smo malo samopouzdanje kada su nas lagano dobili. Imali smo sinoć zdravstvenih problema, pa igrači nisu mogli nastupiti u punom kapacitetu.

Ali generalno sve što nas krasi tokom cijele sezone, vjera i samopouzdanje da se možemo vratiti uvijek, krasilo nas je i jučer. Drago nam je, želimo da budemo treći. U nedjelju idemo u Široki. Najvažnije nam je da se odmorimo i dolje ćemo tražiti pobjedu - poručio je Pandža za portal "Avaza".

Podsjetimo, Olimpijakos i Monako igraju od 17:00 sati, dok će Real Madrid i Barcelona snage odmjeriti od 20:00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.