VELIKI TALENT

Brat bosanskohercegovačke reprezentativke odlučio prihvatiti poziv Srbije

Vuk Bošković, mlađi brat odbojkašice reprezentacije BiH Dajane i jedne od najboljih na svijetu Tijane, u budućnosti će nastupati za Srbiju

Vuk Bošković. ABA League 2 / Dragana Stjepanovic

N. H.

24.5.2023

Bosna i Hercegovina će, prema svemu sudeći, izgubiti još jednog talenta. Košarkaš banjalučkog Borca Vuk Bošković, mlađi brat sestara Dajane i Tijane, jedne od najboljih odbojkašica svijeta, dobio je poziv za U20 reprezentaciju Srbije.

Selektor Nenad Čanak ga je pozvao da se priključi pripremama za Evropsko prvenstvo koje se igra od 8. do 16. jula ove godine u Grčkoj.

Za razliku od svojih sestara odlučio se oprobati u igri ispod obruča i za sada mu ide više nego dobro, piše srpskainfo. Isti portal je prenio i informaciju da će ovaj mladi košarkaš od sad nastupati za reprezentaciju Srbije.

Mladi košarkaš ove sezone je dobio mnogo minuta u ekipi Zorana Kašćelana i dobro ih je koristio u ABA 2 ligi i u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

To nije promaklo Čanku i ljudima iz KS Srbije, koji su ga pozvali na okupljanje.

Osim Boškovića, Čanak može računati i na: Stefana Stefanovića (Dinamik), Mihaila Petrovića (Borac Čačak), Nikolu Šaranovića (FMP), Čedomira Matića (Sloboda), Nikolu Petojevića (Dinamik), Marka Vukčevića (OKK Beograd) Danila Labovića (OKK Beograd), Matiju Vučića (Radnički 1950), Filipa Stanojevića (Vojvodina), Nikolu Radovanovića (Mladost Zemun), Stefana Dabovića (Radnički KG), Filipa Brankovića (Limburg, Holandija), Luku Paunova (Gran Kanarija, Španija), Matiju Belića (SAD), Bogdana Zimonjića (SAD) i Vidana Dronjaka (SAD).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.