NBA

Lejkersi pronašli rješenje problema u nezadovoljnoj zvijezdi

Jezeraši traže novu zvijezdu koja bi mogla igrati uz Dejvisa i Džejmsa i donijeti im titulu

Jang: Želja Lejkersa. Screenshot/Twitter

N. H.

25.5.2023

Los Anđeles lejkersi su prije nekoliko dana „pometeni“ u finalu Zapadne konfrencije od Denver nagetsa. To je bio dovoljan znak za ekipu da već krene u spremanje ekipe za narednu sezonu.

Taj teret je pao na generalnog menadžera Roba Pelinku. 

Odličan plej-of

On je započeo pripremanje za predsezonu, sa idejom da dovede još jednu zvijezdu u „Jezeraše“, koja bi bila kompatibilna sa Entonijem Dejvisom (Anthony Davis) i Lebronom Džejmsom (James). 

Lejkersi su imali odličan plej-of. Ekipa je bila nepoznanica pred početak, zbog pruženih partija u regularnoj sezoni. Prošli su Memfis grizlise i Golden Stejt voriorse, obje serije u šest utakmica.

Pelinka je posljednjeg dana kada su bili dopušteni trejdovi obavio odličan posao. Doveo je prežaljene D'Anđela Rasela (D'Angelo Russell) i Ruija Hačimuru (Hachimuru), te odličnog defanzivca Džereda Vanderbilta (Jarred) u trejdu u kojem je poslao Rasela Vestbruka (Russell Westbrook). 

Lobirao je Džejms i za svog bivšeg saigrača Kajrija Irvinga (Kyrie), ali je on završio u Dalasu, mada ni to nije prošlo kako se očekivalo. Problematični Irving neće ni biti rješenje Lejkersa. Odlučili su da će otići u drugom pravcu.

Nezadovoljna zvijezda

Pelinka je otkrio i svoj primarni cilj za naredno ljeto, a to je Tre Jang (Trae Young), Ol-star plejmejker Atlanta hoksa. Omaleni plejmejker godinama već muku muči sa ekipom, iako je uspio da dogura do finala Istočne konferencije prije dvije sezone (poraženi od Milvokija, eventualnog šampiona).

Jang je ove sezone prosječno bilježio 26,2 poena i 10 asistencija, mada sa slabijim procentima nego što je navikao svoje navijače.

Trenutno ima petogodišnji ugovor vrijedan preko 215 miliona dolara, što i predstavlja određeni problem za Lejkerse. Dejvis i Džejms već oduzimaju oko 80 miliona na Salari kepu, koji je ograničen.

Ukoliko bi im ta finansijska gimnastika uspjela poći za rukom, Lejkersi bi sigurno postali ponovo jedna od najboljih ekipa lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.