DOSJETLJIVOST LEGENDI

Legende NBA lige u čudnom scenariju: Nosili maske za kisik nakon utakmice finala

Barkli i Hil odlučili su napraviti šalu na račun ljudi koji su razlog za dobre partije Denvera pronašli u nadmorskoj visini

Barkli i Hil: Legende NBA lige. Screenshot/Twitter

N. H.

2.6.2023

Denver nagetsi su u prvoj utakmici finala NBA lige na svom parketu savladali Majami hit rezultatom 104:93.

Međutim, nakon utakmice su pažnju „ukrali“ dvije legende. Čarls Barkli (Charles Barkley) i Grant Hil (Hill) odlučili su se našaliti za vrijeme programa uživo.

Njih dvojica, na televiziji TNT, rade kao sportski analitičari, a poslije utakmice su nosili maske za kisik. To je izazvalo dosta reakcija na društvenim mrežama, a ubrzo je odgonetnut i razlog njihove odluke da to urade.

Grad Denver se nalazi na 1.608 metara nadmorske visine i NBA finale se nikada nije igralo na toj visini. Stoga, neki su se zapitali da li je to „tajno oružje“ Nagetsa koji su se poprilično lako prošetali do finala NBA lige, bez upisanog poraza na svom parketu u plej-ofu.

- To je najveća glupost koju sam do sada čuo – rekao je Barkli i otkrio da su baš iz tog razloga on i Hil, u šali, nosili maske.

- Nagetsi su po prvi put u historiji u finalu. Ako je vazduh ovdje napravio toliku razliku, onda bi Denver trebalo da bude u finalu svake godine. A sada je kao visina bitna?! Ma hajde, molim vas - jasan je bio Barkli.

Druga utakmica finala između ovih ekipa igra se u noći sa nedjelje na ponedjeljak na parketu „Ball“ arene u Denveru. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.