BH. REPREZENTATIVAC

Haris Delalić za "Dnevni avaz": Imamo šanse, s Musom i Nurkićem napadamo Olimpijske igre

Oni su svjetska klasa, rezultati su za pohvalu, rekao je Delalić

Haris Delalić - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

14.6.2023

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Delalić iza sebe ima jako uspješnu sezonu. Krilni igrač „Zmajeva“ je sa svojom Igokeom osvojio prvenstvo BiH, a o njegovim partijama dovoljno govori činjenica da su mu „Igosi“ odmah po završetku sezone dali novi, dvogodišnji ugovor.

- Opet smo prvaci Bosne i Hercegovine, što je u neku ruku bilo i očekivano. Opravdali smo ulogu favorita, nije bilo nimalo lagano protiv ekipe Borca, ali na kraju smo uspjeli. Sezona je bila izuzetno naporna s dosta uspona i padova.

Blizu nam je bio i plej-of ABA lige na par koševa, ali nismo uspjeli. Međutim, s obzirom na to kakvih smo problema imali tokom čitave sezone, možemo reći da je sezona bila zadovoljavajuća – rekao je Delalić za „Dnevni avaz“.

Odličan u Igokei

Igokea se već priprema za iduću sezonu, a u klubu su krenuli sa sklapanjem rostera.

Delalić je prvi od igrača s kojim je produžena saradnja, a u Laktaše se vraća i Edin Atić.

- Klub je krenuo s potpisima veoma brzo, čak prva u ABA ligi što znači da se krenulo ozbiljno u sastavljanju ekipe. Ja sam prvi koji je produžio saradnju na još dvije godine. Tamo mi je odlično, uklopio sam se relativno brzo, što mi je drago i nadam se da će tako biti i u naredne dvije godine – ističe Delalić.

Delalić je važan dio naše reprezentacije, koja će u avgustu igrati kvalifikacije za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Dobra vijest za sve bh. navijače je da će Džanan Musa i Jusuf Nurkić biti na raspolaganju selektoru Adisu Bećiragiću.

- Nosioci naše reprezentacije su potvrdili dolazak i samim tim smo konkurentniji na predstojećem turniru. Riječi su suvišne za Musu i Nurkića, momci koji su klasa u svjetskoj košarci. Rezultati koje oni prave su za svaku pohvalu – naglasio je Delalić.

Imamo šanse

„Zmajevi“ su u kvalifikacijama smješteni u grupu B sa selekcijama Poljske, Mađarske i Portugala, a dvije najbolje će proći dalje u polufinale, gdje će se ukrstiti s dvije ekipe iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija).

- Naravno da imamo šanse, nikad se ne predajemo. Opet se vraćam, tu su nam Nurkić i Musa. Samo se nadam da ćemo biti u kompletom sastavu i da ćemo biti zdravi, to je na kraju i najbitnije – poručio je Haris Delalić za „Dnevni avaz“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.