PRVENSTVO GRČKE

Video / Navijači Panatinaikosa bacali predmete u teren, prekinut meč: Olimpijakos postao prvak

Drame i neizvjesnosti što se tiče rezultata nije bilo

Haos na derbiju Grčke. Screenshot

S. S.

16.6.2023

Košarkaši Olimpijakosa odbranili su titulu šampiona Grčke, nakon što su službenim rezultatom ostvarili pobjedu u četvrtoj utakmici finalne serije plejofa, a nakon prekida utakmice od strane navijača Panatinaikosa.

Drame i neizvjesnosti što se tiče rezultata nije bilo. Navijači Panatinaikosa su bacali predmete na teren tri minuta prije kraja treće četvrtine i tako prekinuli utakmicu kod rezultata 63:35 za Olimpijakos. Sudije su zahtjevale da se utakmica može nastaviti samo ako se isprazni dvorana, a na kraju je i zvanično prekinuta i Olimpijakosu je dodijeljena pobjeda za titulu.

Panatinaikos je u drugoj utakmici najavio da bi ova serija možda i mogla da se zakomplikuje. Makar je pokazao da kao domaćin može da dobije velikog rivala. Ali nije imao šanse na ovoj utakmici. Poslije prve četvrtine bilo je 24:15, a već na poluvremenu Olimpijakos je imao +22 (48:26). U trenutku prekida Olimpijakos je došao do +28 i tada je bilo jasno da je utakmica, samim tim i serija gotova, prije nego što je zbog divljanja nisu prekinuli domaći navijači.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.