BIVŠI "STUDENT"

Oprostio se Suad Šehović: Najdugovječniji košarkaš ABA lige

Šehović je karijeru započeo prije dvadeset godina, a ljubiteljima košarke iz BiH je najpoznatiji kao bivši član sarajevske Bosne

Šehović: Oprostio se nakon 20 godina. Budućnost VOLI / Filip Roganovic

N. H.

3.7.2023

Suad Šehović, bivši reprezentativac Crne Gore, oprostio se poslije dvadeset godina karijere. Šehović je kroz karijeru bio poznat kao borac bez straha, a u svakom klubu je zračio pozitivnom energijom i željom da pomogne u svakom trenutku.

- Sve važne odluke u životu donosio sam vrlo pažljivo. Tako sam i o završetku karijere razmišljao dugo. Nije bilo lako okačiti patike o klin, ali smatram da je ovo pravi trenutak da se povučem.

Nema veće sreće i privilegije od toga da se baviš poslom koji voliš, a meni je košarka donijela zaista mnogo dobrih stvari. Za više od 20 godina karijere doživio sam mnogo uspona i padova, ali nikad nisam skretao s puta koji sam zacrtao.

Bilo je mnogo lijepih trenutaka u klubovima za koje sam igrao, važnih pobjeda i titula, ali i poraza, sportskih povreda i nekih neostvarenih želja. 

Nakon i jednih i drugih, trudio sam se da ostanem fokusiran i dam još više, da treniram još jače… Posebna čast mi je kao profesionalnom sportisti, ali i iskrenom patrioti, što sam igrao za reprezentaciju Crne Gore i predstavljao je na najvećim evropskim i svjetskim takmičenjima.

Šehović: Oborio brojne rekorde. Budućnost VOLI

Kao važnu prekretnicu u karijeri, naveo bih dolazak u Budućnost, klub u kojem sam odigrao najbolje utakmice, nosio kapitensku traku, osvojio važne titule i zadržao se punih 10 godina. Srećan sam što baš ovdje završavam svoju igračku karijeru.

Na kraju, želio bih da se zahvalim svojoj porodici za ljubav, razumijevanje i bezrezervnu podršku svih ovih godina. Hvala klubovima koji su mi ukazali povjerenje, trenerima, saigračima, navijačima, novinarima i svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način bili dio moje sportske priče i podržavali me u karijeri. Ovo je kraj jedne sjajne životne etape, a ja se radujem svemu novom što dolazi – stoji u saopćenju Suada Šehovića.

Bh. publici je poznat kao košarkaš koji je branio boje sarajevske Bosne pet godina, a sa „Studentnima“ je bio dva puta osvajač titule. Između ostalih, nastupao je za Olimpiju i Himik, a deset godina je bio član podgoričke Budućnosti.

Osvojio je titulu ABA lige, kao i osam titula u Crnoj Gori, deset trofeja u Kupu Crne Gore i dva Kupa BiH. Rekorder je po broju postignutih trojki u ABA ligi, a u mnogim statističkim kategorijama je u TOP 10.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.