SAGA SE PRIVODI KRAJU

Sve je dogovoreno: Mirotića od Olimpije Milano dijele sitnice

Nikola Mirotić je odlučio napustiti Barcelonu i otići put Milana

Mirotić: Na korak od Olimpije Milano. Screenshot/Twitter

N. H.

10.7.2023

Nikola Mirotić je glavna tema evropske košarke u prethodnim sedmicama, ali čini se da će se saga oko njegovog novog kluba uskoro privesti kraju.

Dok navijači širom Evrope, a posebno u Srbiji, s nestrpljenjem čekaju vijesto oko eventualnog dogovora krilnog centra sa njihovim klubom, iz Izraela je stigla informacija koja će ih razočarati.

Naime, kako prenosi jedan od glavnih insajdera pouzdanog izraelskog portala „Walla Sport“, Arale Vajsberg (Weisberg), dogovor je postignut između Mirotića i milanske Olimpije i bit će ozvaničen kada španski krilni centar dogovori raskid ugovora sa Barcelonom, na čemu se uveliko radi. 

Vajsberg dodaje da je sljedeći cilj trenera italijanske ekipe Etorea Mesine da zadrži Šabaza Nejpira (Napier) barem još jednu sezonu.

Uz ostale igrače poput Šejvona Šildsa (Shavon Shields) ova ekipa bi bila jedan od glavnih u konkurenciji da osvoji titulu prvaka Eurolige.

Podsjetimo, ovaj novinar je istakao da je Olimpija favorit za dovođenje Mirotića, dok cijelu situaciju iz sjene prate Crvena zvezda i Panatinaikos.

Mirotić je ponudu atinskih „Zelenih“ odbio, a očigledno je odlučio da je Milan pravi korak za njega u ovom trenutku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.