SJAJAN TRANSFER

Dino Radončić nakon šest godina napustio Španiju i seli u redove velikana

Sin bivšeg bh. rukometnog reprezentativca će ponovo sarađivati s Pablom Lasom

Radončić: Prošao školu Reala. Twitter

E. Ć.

19.7.2023

Sin bivšeg rukometnog reprezentativca BiH Damira Radončića i reprezentativac Crne Gore Dino Radončić novi je košarkaš Bajern Minhena.

Radončić će tako ponovo sarađivati s Pablom Lasom koji mu je bio trener u Real Madridu. Talentovani Radončić je prošao školu košarke kraljevskog kluba. Bio je jedan od najvećih talenata Evrope.

Insistiranje Lasa

Krilni košarkaš se nije izborio za mjesto u prvom timu Reala, a u međuvremenu je šest godina igrao u Španiji, za Burgos, Mursiju, Tenerife. S ekipom Zaragoze imao je ugovor na još jednu godinu, ali u Bajern stiže na insistiranje Pabla Lasa.

Podsjetimo, Radončić je debitovao za prvi tim Reala u oktobru 2015. godine i tada je postao sedmi igrač iz akademije kojem je španski trener ukazao šansu u prvom timu.

Radončić i Dončić u dresu Reala. Twitter

Prije Radončića, Laso je dao minute Daniju Dijezu, Albertu Martinu, Viliju Ernangomezu, Jonatanu Bareiri, Luki Dončiću i Santijagu Justeu.

Igrat će na Mundobasketu

Radončić je "A" reprezentativac Crne Gore s kojom će igrati na Mundobasketu koje se od 25. avgusta do 10. septembra održava u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

Selekcija Crne Gore smještena je u grupu D zajedno s Egiptom, Meksikom i Litvanijom.

Crnogorci su u kvalifikacijama bili s Litvanijom, a u istoj grupi bila je i reprezentacija Bosne i Hercegovine. Francuska, Litvanija i Crna Gora su izborile prolaz dalje, dok su BiH, Mađarska i Češka ostale bez svjetskog prvenstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.