ŠPANSKI STRUČNJAK

Laso: Ako odbiješ 100 miliona eura, otac će te prebiti

Pablo Laso je objasnio zašto mu ne smetaju prelasci igrača iz jednog ljutog rivala u drugi

Laso: Objasnio svoje razloge. Bayern Munchen

N. H.

20.7.2023

Novi trener minhenskog Bajerna Pablo Laso rekao je da mu je prijao jednogodišnji odmor od košarke, a u opširnom intervju za špansku „Marcu“ osvrnuo se i na jedan razgovor koji je imao sa jednim navijačem.

Dvostruki osvajač Eurolige odgovorio je na pitanje da li je ljeto 2022. godine bilo najgore zanje, s obzirom da nije vodio nijedan tim i da je odmarao od košarke, nakon ozbiljnih zdravstvenih problema i rastanka s Realom.

- Nikako. Bilo je to drugačije ljeto, nisam imao sezonu pred sobom koja me čeka. Nisam želio da vodim nikoga i želio sam da odmaram. Sada gledam sve oko pojačanja i kalendara iako je još uvijek ljeto - rekao je Laso i dodao:

- Nisam siguran da sam postao bolji trener u ovih godinu dana, koliko sam odmarao. Imao sam godinu dana da učim – nastavio je. 

Objasnio je i razloge što mu je odgovarala pauza.

- U profesionalnom sportu, kada možete da provedete neko vrijeme gledajući sa strane, možete da vidite nove stvari koje ne primjećujete dok radite i dok ste u tome. To mi je pomoglo da vidim igrače i timove na jedan drugačiji način, tako da sada cijenim sve te stvari i znam šta trebam unaprijediti kao trener – kazao je Laso.

Na pitanje novinara Marce koliko je bio sretan na skali od 0 do 10 kada je Real osvojio Euroligu, španski stručnjak je dao 8 ili 9, jer, kako kaže, nije on osvojio trofej.

Na kraju intervjua je prokomentarisao odlazak Mirotića iz Barcelone, kao i dolazak Vilija Hernangomeza (Willy).

- Prvo, oni su profesionalci. Drugo, to pitanje mi je postavio i jedan momak koji je rekao da igrač Real Madrida nikada ne bi trebalo da ode u Barcelonu. Rekao sam mu „Šta bi se desilo da ti Barsa stavi 100 miliona eura na sto?“ Tada mu je već bilo teško odgovoriti - rekao je Laso i, aludirajući na komentar Điđija Datomea o prelasku Kostasa Slukasa iz Olimpijakosa u Panatinaikos, dodao:

- Ako ti daju 100 miliona eura i ne dođeš, otac će te našamarati kad dođeš kući. Ako vi kao novinar odete na drugu televiziju jer vam nude projekat sa više novca, ne možemo vas ubiti – objasnio je Laso.

Podsjećamo, Datome je u italijanskom podcastu Area 52 rekao kako je njegov otac reagova na stav italijanskog košarkaša da nikada ne bi uradio ništa slično onome što je Slukas uradio.

- To je zato što si se****a – to mi je rekao otac kada sam mu rekao da ne bih odlučio kao Slukas – rekao je Datome.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.