VELIKA POJAČANJA

Mundobasket ima favorita iz prikrajka: Dominikanci dolaze s nekoliko NBA zvijezda

Dominikanska Republika nalazi se u grupi sa Italijom, Angolom i Filipinima

Duarte: Jedan od NBA igrača u dresu Dominikanske Republike. FIBA

N. H.

27.7.2023

Košarkaška reprezentacija Dominikanske Republike bi mogla biti izuzetno opasna na predstojećem Mundobasketu. Na širem spisku nalaze se tri izvrsna NBA igrača: Karl-Entoni Tauns (Anthony Towns), Al Horford i Kris Duarte (Chris).

Andres Felis i Eloj Vargas (Eloy) briljirali su u kvalifikacijama, a mladi Džin Montero (Jean) dao je 22 poena u ključnoj pobjedi nad favorizovanom Argentinom.

Tauns je posljednji put za Dominikansku Republiku nastupio na Kupu Amerike 2013. godine, a u protekloj sezoni bilježio je 21 poen, 8 skokova i 4,6 asistencija. Nedavno je predsjednik tamošnje Federacije izjavio da će Tauns 90 posto igrati na Svjetskom prvenstvu.

Veteran, 37-godišnji Al horford nije igrao za Dominikanu od 2012. godine, a Duarte je bio dio tima na dvije utakmice kvalifikacija. Bivši košarkaš Indijana Pejsersa prosječno je bilježio 13 poena i 4 skoka, a dogodine će igrati za Kingse.

- Želim biti na Svjetskom prvenstvu – kazao je poslije kvalifikacija. 

Dominikanska Republika nalazi se u grupi sa Italijom, Angolom i Filipinima. Podsjetimo, Mundobasket se održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinima od 25. augusta do 10. septembra. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.