EVROPSKO PRVENSTVO 2025.

BiH će u utorak dobiti rivale u kvalifikacijama za Eurobasket, FIBA odredila termine utakmica

Žrijeb kvalifikacija će biti obavljen 8. avgusta u Minhenu

FIBA: Kreće borba za Eurobasket. FIBA

E. Ć.

6.8.2023

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je učesnike kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Finskoj, Poljskoj, Latviji i Kipru 2025. godine.

Među učesnicima kvalifikacija je i selekcija Bosne i Hercegovine. Žrijeb kvalifikacija će biti obavljen 8. avgusta u Minhenu, a omogućen je i direktan prijenos na FIBA-inom YouTube kanalu.

Osim naše reprezentacije, u žrijebu će se naći i sljedeće selekcije: Belgija, Bugarska, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Grčka, Hrvatska, Island, Italija, Izrael, Kipar, Latvija, Litvanija, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Portugal, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španija, Švedska, Turska, Ukrajina i Velika Britanija.

Učesnici kvalifikacija za Eurobasket. FIBA

Reprezentacije će biti raspoređene u osam grupa po četiri, a plasman na Eurobasket izborit će 24 selekcije, po tri najbolje iz svake grupe.

Inače, za ove kvalifikacije su rezervisana tri termina. Prvi termin je od 19. do 27. februara 2024. godine, drugi od 18. do 26. novembra, a treći od 17. do 25. februara 2025. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.