RAT LEGENDI SE NASTAVLJA

Vejd: Renta je skupa, ali ja u Pirsovoj glavi živim besplatno

Nakon što ga je Pirs prozvao, nekadašnja superzvijezda Majamija odgovorila je istom mjerom

Vejd i Pirs u jednom od mnogih sudara u Istočnoj konferenciji. AP

N. H.

9.8.2023

Trostruki NBA šampion Dvejn Vejd (Dwyane Wade) našao se u centru pažnje, pošto je o njemu nedavno govorila legenda Boston Seltiksa Pol Pirs (Paul Pierce).

Pirs je tokom jedne emisije izjavio da je bio bolji košarkaš od beka Majami Hita, kao i da je imao impresivniju karijeru. Bivši košarkaš Seltiksa osvojio je jednu titulu – 2008. godine, kada je bio i MVP finalne serije. U karijeri se okitio sa 10 nastupa na Ol-star utakmici, a postigao je više od 26.000 poena za vrijeme trajanja svoje karijere.

Vejd je u svojoj karijeri 13 puta bio dio najveće utakmice na Ol-star vikendu, osvojio je tri titule (2006., 2012. i 2013. godine) i jednom je proglašen za MVP-ja NBA finala.

- Koga želite u svom timu ako vam zatrebaju poeni pred kraj utakmice – Vejda ili mene? Kome dajete loptu u toj situaciji? Da sam imao priliku igrati sa O'Nilom, Džejmsom, Bošom, poput Vejda, osvojili bismo nekoliko titula – kazao je Pirs.

Gostujući u jednom podcastu Vejd je odgovorio „Istini“.

- Renta je skupa u Americi, a ja u Pirsovoj glavi živim besplatno. Samo neka nastavi da govori, sviđa mi se trenutno stanje stvari. Zato volim medije, sve što se kaže je zabilježeno. Ne moram odgovoriti Pirsu, sve je zapisano.

Pustit ću novinare da raspravljaju na tu temu, bolje zvuči tako nego ako ja govorim – rekao je Vejd i dodao da ga više ne interesuje poređenje s drugim košarkašima i da mu to ne predstavlja izazov. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.