PLEJMEJKER PANATINAIKOSA

Slukas se oglasio prvi put nakon veleizdaje: Jedva čekam uzvratiti istom mjerom

Grčki reprezentativac je prešao iz Olimpijakosa u Panatinaikos i tako izazvao gnjev navijača kluba iz Pireja

Slukas: Zahvalio se svima u klubu. Twitter

N. H.

14.8.2023

Grčki plejmejker Kostas Slukas (Sloukas) glavni je akter najšokantnijeg transfera u evropskoj košarci ove godine.

Ovaj 33-godišnji Solunac prešao je iz redova evropskog viceprvaka Olimpijakosa u njegovog najvećeg rivala Panatinaikosa, te prouzrokovao velike promjene dinamike u košarci Atine.

Trostruki osvajač Eurolige već je počeo s pripremama u novom timu, koji se tokom ljeta pojačao brojnim zvijezdama, ali i trenerom Erginom Atamanom, koji je osvojio dvije uzastopne Eurolige s Efesom.

On se prvi put oglasio na društvenim mrežama poslije neočekivanog prelaska u redove atinskih „Zelenih“.

- Poštovanje, motivacija i naporan rad. Tako sam odrastao i tako ću pristupati svakoj odluci i koraku koji pravim u svom životu. 

Želio bih se zahvaliti prijateljima u Panatinaikosu na toploj dobrodošlici i entuzijazmu. Jedva čekam da uzvratim istom mjerom – napisao je na društvenoj mreži X, svojevremno poznatoj kao Twitter.

U sezoni 2022/23 Slukas je proglašen najboljim igračem Eurolige. On je dva puta s velikim uspjehom nosio crveno-bijeli dres. S timom iz Pireja osvojio je Euroligu 2012. i 2013. godine, a u prethodne tri sezone bio je jedan od lidera Olimpijakosa.

Sigurno je da će navijači njegovog bivšeg kluba pripremiti vatrenu dobrodošlicu za Slukasa, ali ostaje nada da neće dobiti tretman kakav je svojevremeno dobio Vasilis Spanulis (Spanoulis).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.