BRILJANTNA PARTIJA

"Zmajevi" deklasirali Mađare: Ubacili više od 100 poena, izborili narednu fazu pretkvalifikacijskog turnira

Džanan Musa je bio najefikasniji pojedinac susreta sa 26 poena, a dodao je i pet skokova, te sedam asistencija

Sa večerašnje utakmice - Avaz
Sa večerašnje utakmice - Avaz
Dnevni avaz
Edin Atić - Avaz
Dnevni avaz
+5

16.8.2023

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine deklasirala je Mađarsku u trećem kolu pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre rezultatom 103:78.

„Zmajevi“ su od samog starta meča pokazali da su kvalitetniji tim. Već od prve minute su krenuli sa zatrpavanjem mađarskog koša. Briljirali su Džanan Musa, Jusuf Nurkić i Luka Garza za koje Mađari nisu imali rješenje.

Nakon prve dionice bh. tim je imao 20 poena prednosti (36:16), a sam Džanan Musa je nakon prvih deset minuta igre imao poena kao cijeli tim Mađarske.

Već na pauzi je bilo jasno da će "Zmajevi" na odmor, a u nastavku su Mađari pokušavali smanjiti zaostatak, dok su bh. košarkaši jurili cifru od 100 poena.

Džanan Musa je bio najefikasniji pojedinac susreta sa 26 poena, a dodao je i pet skokova, te sedam asistencija. 

Amar Alibegović je ubacio 14 poena, Jusuf Nurkić je imao 12 uz deset skokova, dok je Luka Garza dao deset poena uz šest skokova.

Na drugoj strani istakli su se Zoltan Perl sa 21, te David Vojvoda sa 17 poena.

Zanimljivo da su se svi bh. košarkaši večeras upisali u listu strijelaca.

Ovom pobjedom naši najbolji košarkaši su izborili plasman u narednu rundu pretkvalifikacijskog turnira. Poljska i BiH će iz naše grupe ukrstiti snage sa selekcijama Estonije, odnosno Izraela. 

"Zmajevi" će u petak odmjeriti snage sa Izraelom. Pobjednik ovog turnira će se plasirati u kvalifikacije za Olimpijske igre koje se naredne godine održavaju u Parizu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.