SRBIJANSKI PREDSJEDNIK

Vučić primio košarkaše Srbije, poslao i "poruku" Lebronu Džejmsu

Obećao je košarkašima nagradu od po 200.000 eura za olimpijsko zlato

Vučić: Košarkaši ujedinili Srbiju. Screenshot / Tanjug.rs

E. Ć.

12.9.2023

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upriličio je svečani prijem za košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila srebrenu medalju na minulom Mundobasketu.

Srbija je na Svjetsko prvenstvo otišla u kombinovanom sastavu bez Nikole Jokića, Vasilija Micića, Nikole Kalinića, Vladimira Lučića..., a na kraju je došla do finala gdje ih je savladala Njemačka (83:77).

Ujedinili zemlju

Vlada Srbije je ranije tokom dana donijela odluku da svaki igrač i selektor Svetislav Pešić dobiju po 25.000 eura nagrade.

- Pokazali su šampionsko srce, šampionsku energiju i znao sam da će vratiti zemlji više nego što im je zemlja dala. Uz posebnu zahvalnost Boriši Simaniću. Koliko su ovi momci uspjeli da ujedine cijelu zemlju. 

Hajrudin Redžov, bošnjak iz Sjenice je ponudio bubreg Simaniću. Ja sam im rekao, svim ovim divnim momcima koji su ujedinili i Zvezdu i Partizan, nikad nisam vidio toliko Zvezdinih navijača koji oduševljeno gledaju Aleksu, Bogdana, Vanju... ili partizanovci Dobrića, Davidovca... - rekao je Vučić.

Čekamo zlato

Vučić je imao "poruku" za Lebrona Džejmsa (LeBron James) koji je najavio najjači tim Sjedinjenih Američkih Država u Parizu na Olimpijskim igrama 2024. godine.

- Mi čekamo zlato u Parizu, ne srebro nego zlato. Vidim da Lebron Džejms okuplja najjaču ekipu, eto prilike da ih pobijedimo - poručio je Vučić.

Vučić je obećao košarkašima nagradu od po 200.000 eura za olimpijsko zlato.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.