GRČKA ZVIJEZDA

Adetokumbo: Prozivat će me zbog ovoga što sam rekao, ali nije me briga

Podržao je američkog sprintera koji je postao predmet izrugivanja NBA zvijezda zbog svoje izjave

Adetokumbo: Stao u odbranu Lajlsa. Twitter

E. Ć.

13.9.2023

Američki sprinter Noa Lajls (Noah Lyles) izazvao je veliku pažnju nakon što je na konferenciji za medije po osvajanju zlata na Svjetskom atletskom prvenstvu govorio o aroganciji u NBA ligi.

Lajlsu je zasmetalo što se NBA prvaci sami kite titulom svjetskih šampiona.

- Najviše me boli kad gledam NBA finale i pobjednici nose natpis "svjetski prvaci" na glavama. Svjetski prvaci čega? SAD-a?! Nemojte me krivo shvatiti, volim SAD, ponekad, ali to nije svijet - rekao je tada Lajls.

Zbog ovih riječi rugali su mu se Kevin Durent (Durant), Devin Buker (Booker), Demijan Lilard (Damian Lillard)..., a u njegovu odbranu je sada stao Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo).

- Tako jako sam mu htio dati podršku, dobio je puno kritika zato što je rekao ono što je očito. Ni u jednom drugom sportu ne nazivate se svjetskim prvacima.

Recimo u fudbalu, koji je rašireniji od NBA lige i popularniji od nje. Kad ste osvojili Ligu prvaka, dakle prvaka, ne nazivate se prvacima svijeta. Na Svjetskom prvenstvu igra se protiv reprezentacije SAD i drugih svjetskih reprezentacija. Tako se postaje svjetski prvak.

Možda će mene prozivati zbog ovoga što sam sada rekao, ali nije me briga. U potpunosti se slažem s Lajlsom - rekao je Adetokumbo u jednom podkastu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.