NBA LIGA

Milvoki slavio u derbiju Istočne konferencije: Šou Lilarda u debiju

Duo Lilard-Adetokumbo je već pokazao šta se od njih može očekivati ove sezone

Lilard: Upisao 39 poena. AP

N. H.

27.10.2023

Košarkaši Milvoki Baksa su dočekali Filadelfija Seventisikserse i slavili rezultatom 118:117. 

Ova utakmica je označila i debi Damiana Lilarda (Lillard), sjajnog plejmejkera koji je ne tako davno stigao iz Portlanda. 

Lilard je odlučio da se odmah predstavi publici na pravi način, pa je već u debitantskom nastupu pokazao sve što će moći od njega očekivati.

Utakmicu je završio sa 39 poena i 8 skokova, a pogodio je i nekoliko ključnih šuteva u posljednjoj četvrtini kako bi svojoj ekipi donio pobjedu. 

Osim njega treba istaći i partiju Janisa Adetokumba (Giannis Antetokounmpo), koji je ubacio 23 koša i uhvatio 13 skokova. 

Dvojaca Lilard-Adetokumbo je od samog trejda naglašen kao najbolji u ligi, te stavljen na mjesto prvog favorita za osvajanje NBA prstena, a to su i dokazali ovom sjajnom partijom. 

Za Filadelfiju, koja je imala turbulentno ljeto zbog Džejmsa Hardena (James), najefikasniji je bio Tajris Meksi (Tyrese Maxey) sa 31 poenom, dok je nova akvizicija Keli Ubre Džunior (Kelly Oubre Jr.) ubacio 27. 

Prošlogodišnji MVP lige Džoel Embid (Joel Embiid) je dodao 24, ali to je sve bilo nedovoljno da se savladaju Baksi na gostujućem terenu. 

Siksersi će morati uraditi nešto sa Hardenom prije nego što se sezona "zakuha", pošto mu je ugovor težak preko 35 miliona dolara i to je previše bačenog novca ukoliko bi ga samo udaljili od ekipe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.