NBA LIGA

Denver Nagetsi porazili Čikago Bulse: Jokić ponovo briljirao na ivici tripl-dabla

Jokić je odigrao prije svega sjajno u trećoj dionici, a meč je okončao sa 28 poena (9/16 FG, 9/9 FT), 16 skokova i 9 asistencija

Nikola Jokić. Twitter

H. J. I.

5.11.2023

Aktuelni šampion NBA lige ne planira da stane na početku nove sezone. Denver Nagetsi su porazili Čikago Bulse sa 123:101, pa je tako ekipa iz Kolorada došla do skora 6-1 i prvog mjesta na Zapadu, pošto sada imaju trijumf više od Golden Stejta.

Loša noć protiv Minesote zaboravljena je ekspresno. Dalas Maveriksi osjetili su snagu prošle noći, sada i legendarni Bikovi, pa se ekipa relativno brzo vratila na pobjednički kolosjek. Ono što ipak može zabrinuti tim je povreda Džamala Mareja.

Nikola Jokić je odigrao prije svega sjajno u trećoj dionici, a meč je okončao sa 28 poena (9/16 FG, 9/9 FT), 16 skokova i 9 asistencija, i tako ponovo za samo jedan uspješan pas za koš ostao bez tripl-dabla.

Domaćin je u prvoj dionici imao rezultat pod kontrolom i uglavnom se kretao u rasponu od jednog do dva posjeda plusa, međutim nikako nije uspijevao da se "odlijepi" i donekle slomi otpor upornog rivala. Kao da je falio pravi poenterski lider u tim trenucima, pa je pred prvu kratku pauzu na semaforu pisalo 23:22.

Ekipe su se raspucale u drugih dvanaest minuta, samim tim je i Jokić uspio do pauze da dođe do dvocifrenog učinka (11 poena). Sve to je bilo dovoljno samo za pristojan minus od dva poena (51:53) što je čak i bilo dobro iz ugla ekipe Majkla Melouna, pošto je zaostatak prijetio da bude i veći. Ipak, ono po čemu će se pamtiti ovaj period utakmice jeste povreda Džamala Mareja, zbog koje se više nije vraćao u igru.

A onda je MVP prošlogodšnjeg finala zasijao u punom sjaju u trećem kvartalu. Uz obilatu pomoć ove takmičarske godine vrlo dobrog Redžija Džeksona Nikola je svoj učinak do posljednje dionice popeo na 24 poena i već tada je imao brutalan dabl-dabl dodavši 14 skokova (13 poena i 9 skokova imao je samo u četvrtini).

Već sredinom ovog perioda plus je konačno bio i dvocifren, a kasnije će se ispostaviti da se rival više i nije ozbiljnije približavao. Odmorio je Meloun ponekog nosioca pred samu završnicu, a kada se srbijanski košarkaš ponovo vratio na teren bilo je pitanje samo kojom razlikom će Denver slaviti.

Do kraja okršaja bio je i na ivici tripl-dabla, na oko 140 sekundi prije kraja asistirao je Kolinu Gilespiju i došao na korak, međutim brzo je zamijenjen, a Nagetsi su pobijedili skoro pa sa maksimalnim plusom.

Majkl Porter Džunior je poenterski bio odličan u drugom dijelu meča je na kraju imao 27 poena i 6 skokova. U odsustvu Mareja tokom skoro tri pune četvrtine Redži Džekson se istakao sa 16, dok je Aron Gordon dodao 15 i 12 skokova.

Nikola Vučević je bio najbolji u redovima Čikaga sa 19 i 7 uhvaćenih lopti, dok je Demar Derouzen ubacio 17.

Nagetsi sljedeći meč igraju u noći između ponedjeljka i utorka protiv Nju Orleansa, a zatim sljedeći derbi protiv Golden Stejta. Sa druge strane Bulse (2-4) iste noći očekuje duel sa Jutom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.