OMILJEN KOD PUBLIKE

Srbijanski div nije ni ulazio u igru, a dobio je najveće ovacije: Pogledajte zašto

Gotovo korisniji nego u samoj igri Marjanović je danas u prekidima

Potez Marjanovića koji je oduševio. Screenshot

D. H.

11.11.2023

Boban Marjanović jedan je od najomiljenijih igrača u NBA ligi, dobroćudni div od 224 cm s kojim svako želi biti prijatelj. Ali to je otprilike sve na što je popularni srbijnanski centar, bivši MVP doigravanja ABA lige i član najbolje petorke Eurolige, sveden posljednjih godina. Ove sezone nastupio je samo triput, uz prosjek od 3.3 poena i 2.7 skokova za 6.7 minuta.

Gotovo korisniji nego u samoj igri Marjanović je danas u prekidima, kao u slučajevima kad lopta zapne na vrhu konstrukcije koša, pa treba priskočiti netko vrlo visok kako bi je skinuo uz pomoć metle, na oduševljenje publike u svakoj dvorani u kojoj se to dogodi.

Ovaj put dogodilo se na domaćoj utakmici njegovih Houston Rocketsa, koje su navijači nabrijani Bobanovim potezom nosili do pobjede 104:101 nad New Orleans Pelicansima, koja se računa i za NBA kup. Marjanović nije sudjelovao u igri, ali je dobio ovacije kao da je osobno zabio koš za pobjedu.

Marjanoviću je 35 godina, a Rocketsi su mu šesta momčad u NBA karijeri, koja traje od 2015. Nakon dvije fantastične sezone u Crvenoj zvezdi, došao je u San Antonio Spurse, a zatim igrao za Detroit, LA Clipperse, Philadelphiju i Dallas prije razmjene u Houston na ljeto 2022. Posvuda je bio miljenik navijača i suigrača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.