"NIKAD TO NISAM DOŽIVIO"

Nezapamćen skandal u evropskoj košarci: Zvaničnik opsovao legendarnog Grka

Nekadašnji grčki košarkaš, a sada trener ostao je zgrožen ponašanjem

Svađa Spanulisa sa zvaničnikom. Screenshot / Platforma X

N. H.

22.11.2023

Košarkaši Peristerija su u utakmici 4. kola FIBA Lige prvaka slavili na gostovanju kod Sombatelja u Mađarskoj rezultatom 90:87.

Utakmicu, osim neizvjesne završnice, obilježila je i situacija u kojoj se našao legendarni Vasilis Spanulis (Spanoulis).

Nekadašnji grčki košarkaš, a sada trener ostao je zgrožen ponašanjem jednog od zvaničnika nakon uvrede koja mu je upućena.

- Za više od 20 godina u košarci, nikada u životu nisam vidio momka sa stola, koji je dio igre, da kaže: „J**i se.“ Nikad u životu to nisam vidio! Ovo je sramota, prije svega za njega samog, poslije za košarku, i za domaćina koji je veoma dobar klub s veoma dobrim ljudima i veoma dobrim trenerom kojeg lično poznajem. Ovo je sramota, nikad ovako nešto nisam čuo - rekao je Spanulis i dodao:

- Tražio sam od njega tajm-aut samo ako primimo koš. Dao je tajm-aut iako Falko nije pogodio, jer smo napravili faul. Ja mu kažem: „Zašto dajete tajm-aut?“ A on mi kaže, „J**i se.“ Ovo je sramota za košarku. Ovo je ono što nam ne treba u košarci. Ovo je sramota. Nemam šta drugo kazati. Osoba sa stola da mi kaže „J**i se.“ Ovo je sramota. Nikada u životu ovo nisam vidio i nikada više neću vidjeti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.