TRIK ZA SPREMANJE IGRAČA

NBA igrači se zbog srbijanskog trenera zagrijavaju za utakmice uz kultnu partizansku pjesmu

Nakon što završimo sastanak s igračima, prije nego što izađemo na teren, puštamo muziku po izboru trenera, kazao je Rajaković

Rajaković: Pušta Bella Ciao svojim igračima. AP

N. H.

27.11.2023

NBA ekipa Toronto Raptorsi su ovog ljeta angažirali Darka Rajakovića, srbijanskog stručnjaka, na poziciju glavnog trenera. 

Rajaković je uveo brojne novosti u tim, insistirajući na većem protoku lopte. Međutim, jedna od novosti se odnosi i na razdoblje prije samog početka utakmice.

- Nakon što završimo sastanak s igračima, prije nego što izađemo na teren, puštamo muziku po izboru trenera. Svako iz štaba izabere po dvije pjesme - rekao je Rajaković. 

Poenta muzike je da budu energične i pomognu igračima. 

U stručnom štabu Raptorsa ima različitih profila, pa se mogu čuti od Brusa Springstina (Bruce Springsteen) ili rapa, a Rajaković je otkrio šta je posljednje pustio svojim igračima. 

- Moj trenutni izbor je Bella Ciao - rekao je 44-godišnji stručnjak, objasnivši medijima da se radi o pjesmi iz TV Serije "La Casa de Papel". 

Tamo je mnogo lakše objasniti kultnu italijansku pjesmu kroz referencu na poznatu seriju, ali Rajaković dobro zna da je riječ o pjesmi koja je nakon Drugog svjetskog rata postala simbol borbe italijanskih partizana protiv fašista, a širom svijeta je korištena kao himna slobode i otpora.

Nije poznato kad je tačno pustio ovu pjesmu, ali snimak je izašao nakon pobjede nad Čikagom, susretu u kojem su izgledali najbolje ove sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.