GOSTOVALI U GRADU ANĐELA

Senzacija Denvera: Na pogon Redžija Džeksona i Džordana uništili Kliperse

Neposredno prije ovog duela najavljeno je da će Denver protiv favorizovanog rivala ući bez svojih glavnih igrača

Nagetsi "pokazali zube". Platforma X

H. J. I.

28.11.2023

Košarkaši Denver Nagetsa priredili su pravu senzaciju pošto su na gostovanju u Los Anđelesu, poslije preokreta, savladali Kliperse 113:104, i to, bez udarnih igrača, Nikole Jokića, Erona Gordona i Džamala Marija.

Denver je dobio i nove miljenike navijača. Nevjerovatni Redži Džekson, veteran u redovima Nagetsa je preuzeo punu odgovornost i ubacio je 35 poena, uz 5 skokova i 13 asistencija. Veliku podršku je imao u Deandreu Džordanu koji je svom bivšem timu ubacio 21 poen, uz 13 skokova i 5 asistencija. 

Neposredno prije ovog duela najavljeno je da će Denver protiv favorizovanog rivala ući bez svojih glavnih igrača. Naime od ranije je povrijeđen Džamal Marej, a na njegov izostanak nadovezale su se i povrede Erona Gordona, ali i prve zvijezde tima, Nikole Jokića. 

Jokić se lakše povrijedio prije ovog susreta, pa je trener Majk Meloun odlučio da, praktično bez tri "udarne igle" krene u meč sa Klipersima. Po svemu sudeći, rizik mu se, i te kako, isplatio jer su iskusni veterani u potpunosti opravdali njegovo povjerenje i iskoristili izostanak glavnih igrača. Tako, glavnu riječ vodili su veterani Redži Džekson i Deandre Džordan, koji je podsjetio na partije iz svojih najboljih dana.

Odmah na početku susreta, Denver je pokazao da nije došao u Grad Anđela kako bi lako "položio oružje". Tako, poslije prve dionice, koju su domaći tijesno dobili 28:25, dalo se naslutiti da će Nagetsi "pokazati zube".

Nagetsi "pokazali zube". Platforma X

Zanimljivo, upravo to se i dogodilo do poluvremena. Kripto Arena u Los Anđelesu vidjela je mnogo bolju igru izabranika Majka Melouna koji su, pomalo iznenađujuće, do poluvremena preuzeli vođstvo za 58:56.

Sa druge strane, Klipersi, koji su igrali u najjačem sastavu sa Lenardom, Hardenom i Vestbrukom dali su svoj maksimum. Uslijedio je preokret i blistava četvrtina koju su dobli sa 32:19.

U tim momentima, djelovalo je da Nagetsi neće moći da izdrže njihov ritam i da je meč prelomljen. Ipak, poslije minute odmora uslijedio je povratak na parket i furiozna igra Džeksona i Džordana koji su inicirali nevjerovatnu seriju poena. Sa druge strane, odbrana Nagetsa potpuno je funkcionisala pa je tim iz Kolorada brzo izjednačio i preuzeo vođstvo. Poslije 10 minuta posljednje dionice i serije 25:8, na semaforu je pred posljednje dvije minute pisalo 102:96.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.