SPEKTAKULARAN MEČ

Iako nije slavio: Jusuf Nurkić zabilježio rekord sezone

Konačan rezultat je bio 119:111 u korist aktuelnih prvaka NBA lige

Nurkić protiv Jokića. Rob Schumacher/The Republic

Z. K.

2.12.2023

Jusuf Nurkić bh. centar odigrao je spektakularan meč za svoj Feniks koji nije uspio slaviti protiv ekipe Denvera. Konačan rezultat je bio 119:111 u korist aktuelnih prvaka NBA lige, a Nurkić je meč okončao sa fenomenalnim učinkom od 31 poena, šest skokova i dvije asistencije.

Tri poena

Pomenuti učinak je Nurkićev rekord sezone, a za rekord karijere u NBA ligi su mu nedostajala još tri poena budući da je dosad u najjačoj ligi svijeta najviše poena u jednom meču (33) postigao upravo protiv Nagetsa i to 2017. godine.

Pored Nurkića, u ekipi Feniks su se izdvojili Kevin Durant sa 30 poena, 11 asistencija i četiri skoka zatim Erik Gordon (Eric) sa 16 poena, četiri skoka i tri asistencije te Grejson Alen (Greyson Allen) i Džoš Okogi (Josh Okogie) sa po 13 poena. Alen je imao devet skokova i tri asistencije, a Okogi četiri skoka.

Pet skokova

Kod Nagetsa je najbolji bio Nikola Jokić sa 21 poenom, 16 asistencija i pet skokova dok je Redži Džekson (Reggie Jackson) dodao 20 uz četiri asistencije i dva skoka. Porter je susret završio sa 19 poena, deset skokova i četiri asistencije, a Kentavijus Koldvel Poup (Kentavious Caldwell-Pope ) i Džru Holidej (Jrue Holiday) su dodali po 15.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.