DUEL KINGSA I PELIKANSA

Tragedija na NBA utakmici: Navijač preminuo na tribinama

Incident je zabilježen tokom prve četvrtine utakmice, a Hitna pomoć je odmah reagovala i pokušala reanimaciju

DiAron Foks. AP Photo/José Luis Villegas

N. Č.

5.12.2023

U dramatičnom trenutku tokom utakmice između Sakramento Kingsa i Nju Orleans Pelikansa, jedan navijač je preminuo na tribinama nakon što mu je pozlilo. Iako su ljekari brzo reagovali pruživši mu pomoć, nažalost, navijač nije uspio da se izvuče. Organizacija Kingsa izdala je saopćenje izražavajući najdublje saučešće porodici preminulog navijača i njegovim najbližima.

U saopćenju se navodi da je incident zabilježen tokom prve četvrtine utakmice, a Hitna pomoć je odmah reagovala i pokušala reanimaciju. Nažalost, njihovi napori nisu bili uspješni i navijač je preminuo. Vatrogasna služba u Sakramentu potvrdila je da je reč o muškarcu u svojim 30-im godinama, a prema izveštaju FOX 40 Nevs, nije reagovao kada su ljekari stigli i proglašen je mrtvim nakon 20 minuta.

Kigan Marej, igrač Kingsa, razgovarao je sa novinarima nakon poraza od Pelikansa, izražavajući šok tima povodom ovog tragičnog događaja. Naglasio je da ekipa "uopšte nije bila svjesna" situacije tokom meča.

Uprkos tragičnom događaju, Nju Orleans Pelikansi su pobijedili rezultatom 127:117, osiguravši mjesto u polufinalu NBA Kupa, gdje će se suočiti sa Los Anđeles Lejkersima ili Milvokijem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.