EUROLIGA

Nemilosrdni Real furioznom trećom dionicom demolirao Panatinaikos: Nova dobra partija Muse

"Kraljevi" nastavljaju igrati u odličnoj formi ove sezone

Musa: Ponovo dvocifren. Platforma X

N. H.

7.12.2023

Košarkaši madridskog Reala nastavljaju ove sezone igrati u fenomenalnoj formi. Nova žrtva bio je Panatinaikos u 13. kolu Eurolige, kojeg su na gostovanju u Atini pobijedili rezultatom 78:90. 

Utakmica je u prvom poluvremenu bila poprilično ujednačena, a pogotovo zbog sjajne igre američkog plejmejkere Kendrika Nana (Kendrick Nunn), koji je postigao 20 od svoja 24 poena na utakmici u prvom dijelu.

Međutim, kako je krenula treća četvrtina upalila se i mašinerija, poznatija kao Kraljevski klub. Zategli su odbranu, a u napadu je dominirao Džanan Musa, koji je ubacio 12 poena. 

U jednom trenutku su napravili seriju od 22:1, te tako zapečatili sudbinu svog protivnika.

Uspio se Panatinaikos vratiti u posljednjoj dionici i nakratko spustiti razliku ispod deset poena, ali to je bilo to od atinskih Zelenih. 

Džana Musa je ovaj susret završio sa 14 postignutih poena, uz dva skoka i tri asistencije. Ponovo je, kao i u susretu protiv Olimpijakosa, odigrao sjajnu treću četvrtinu ubacivši 12 poena, uz tri pogođene trojke. 

Najraspoloženiji poenterski kod Madriđana bio je Hrvat Mario Hezonja sa 19 poena, dok je na susretu najefikasniji bio pomenuti Kendrik Nan sa 24 poena.

Real Madrid je ovim trijumfom došao na omjer od 12 pobjeda i jednog poraza u ovoj sezoni Eurolige, dok je Panatinaikos upisao sedmi poraz u 13 odigranih kola.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.