"MOJA IGRA, MOJ PUT"

U Vijećnici promovirana knjiga Svetislava Pešića, prisustvovala brojna poznata lica

Nenad Marković, Razija Mujanović, Samir Avdić, Mirsad Fazlagić, Faruk Hadžibegić, Ademir Zurapović samo su neki koji su večeras bili u Vijećnici

Sa večerašnje promocije knjige. N1 / F. Z.

E. Ć.

27.12.2023

U sarajevskoj Vijećnici večeras je upriličena promocija knjige Svetislava Pešića pod nazivom "Moja igra, moj put".

Promociji knjige proslavljenog košarkaškog stručnjaka, a sada selektora reprezentacije Srbije prisustvovao je veliki broj poznatih.

- Ja sam ovdje proveo najveći dio svog života, najviše sam živio u Sarajevu i sigurno mi je svaki dolazak budi emociju. Drago mi je da sam ponovo ovdje, prije svega da vidim svoje prijatelje, jer na kraju krajeva dolaziš tamo gdje su ti prijatelji - rekao je Pešić.

Potom se popularni Kari kratko osvrnuo na samu knjigu "Moja igra, moj put".

- Ja sam pokušao da sve što se godinama stvaralo u meni pretočim u jednu takvu knjigu. Uvijek je postojala moja želja da se to desi, ali nikad se nije moglo naći vremena. 

Započeo sam 2016. kada sam morao prekinuti trenersku karijeru zbog operacije koljena, tako da sam tada imao malo više vremena, ali onda, iako sam mislio da neću više raditi i biti trener, iz Barcelone su me zvali i otišao sam tamo 2018. godine. 

Onda je došla korona i bili smo zatvoreni skoro tri mjeseca. U Španiji je to bilo baš drastično i tada sam imao vremena da završim ono što sam započeo - poručio je Pešić.

Između ostalih, promociji knjige su prisustvovali Nenad Marković, Razija Mujanović, Samir Avdić, Mirsad Fazlagić, Faruk Hadžibegić, Ademir Zurapović, potom otac i brat Džanana Muse, Rusmir i Dženis.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.