FANTASTIČNA UTAKMICA

Košarkaški spektakl i 40 poena briljantnog Muse u dramatičnoj pobjedi Reala

Igrala su se čak četiri produžetka, a kraljevski klub je uspio srušiti Anadolu Efes

Musa: Fantastična partija. Platforma X

E. Ć.

5.1.2024

Briljantni reprezentativac BiH Džanan Musa predvodio je Real Madrid do pobjede u najboljoj utakmici sezone protiv Efesa nakon čak četiri produžetka (130:126)

Nevjerovatna utakmica u okviru 19. kola Eurolige je imala praktično dodatno poluvrijeme, a naš Musa je ubacio čak 40 poena.

Šutirao je Musa skoro pa bez greške iz igre - 15/20 (13/15 za dva i 2/5 za tri). Dodao je i osam asistencija, dva skoka i jednu ukradenu loptu.

Ovo je našem Musi bio euroligaški rekord karijere (prethodno je imao 28 poena najviše na jednoj utakmici u seniorskoj konkurenciji). 

Jasno da je Musa imao dodatni motiv da protiv Efesa u kojem nije dobio pravu priliku 2021. godine nakon povratka iz NBA.

Nevjerovatnu utakmicu smo gledali u Madridu. Mnogo uzbuđenja, preokreta i košarkaške drame. 

Na kraju se Real bolje snašao i trijumfovao. Osim Muse istakao se i Mario Hezonja sa 31 poenom, Fakundo Kampaco (Facundo Campazzo) je dodao 25, a Edi Tavareš (Edy Tavares) 20. 

Sa druge strane najbolji je bio Šejn Larkin (Shane) sa 31 ubačajem, Darijus Tompson (Darius Thompson) je dodao 21.

Podsjetimo, Musa je bio najbolji Realov igrač i u prošlom meču, u porazu protiv Barcelone kada je ubacio 19 poena.Realu je ovo bio 17. trijumf sezone, ima i dva poraza, dok je Efes na omjeru 7-11.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.