NBA LIGA

Nurkićevi Sansi upisali novi poraz: Bh. reprezentativac skroman u 20 minuta na parketu

Sansi, iako krcati zvijezdama, ne snalaze se ove sezone onako kako se očekivalo

Detalj s utakmice. AP

9.1.2024

Košarkaši Finiks Sansa poraženi su na gostovanju kod Los Anđeles Klipersa rezultatom 138:111. Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je na parketu proveo tek nešto više od 20 minuta, te je za to vrijeme zabilježio osam poena i devet skokova.

Ekipa iz „grada anđela“ je sve četvrtine riješila u svoju korist, dok je posebno kobna za Sanse bila posljednja, koju su izgubili čak 17 razlike.

Kliperse je do pobjede vodio Pol Džordž (Paul George) sa 25 poena, a pored njega je još pet košarkaša bilo dvocifreno. Džejms Harden (James) je zabilježio dabl-dabl, upisavši 19 koševa i deset asistencija.

Najefikasniji u cijelom susretu bio je Kevin Durant sa 30 poena, ali je to bilo nedovoljno njegovoj ekipi da zabilježi pobjedu.

Sansi, iako krcati zvijezdama, ne snalaze se ove sezone onako kako se očekivalo. Oni su trenutno na omjeru od 19 pobjeda i 18 poraza i nalaze se tek na 9. poziciji Zapadne konferencije, što ih vodi tek u plej in (razigravanje za plej of).

Klipersi su četvrti i u posljednjih 20 utakmica ovo im je bila 16. pobjeda, te se sad nalaze na omjeru 23-12. Ekipa puna zvijezda ispunjava potencijal, za razliku od Nurkićevih Finiksa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.