NBA LIGA

Denver pobijedio Pelikanse, Jokić ostvario novi tripl-dabl

Meč je završio sa 27 poena, 14 asistencija i 10 skokova

Detalj s utakmice. Platforma X

H. J. I.

13.1.2024

Loša noć u NBA ligi se liječi tako što već u sljedećoj blistaš, što su upravo uradili košarkaši Denvera koji su, nakon debakla od Jute, razmontirali Nju Orleans Pelikanse rezultatom 125:113.

Naravno da su ponovo "svirali po notama" Nikole Jokića koji je zabilježio svoj novi tripl-dabl i meč je završio sa 27 poena, 14 asistencija i 10 skokova.

Vodio je Jokić žestoku borbu sa Litvancem Jonasom Valančijunasem, ali očigledno mu prija "šibanje" s njim i to je pokazao kada ga je sredinom treće dionice oduvao i zakucao.

Gosti su bolje otvorili meč i imali su minimalnu prednost, da bi Denver u međuvremenu brzo stigao na +7 (29:22) i prvu dionicu zatvorio rezultatom 37:25. 

Druga će ostati upamćena po nestvarnoj Jokićevoj asistenciji za Arona Gordona, možda i najboljoj u sezoni za Srbijanca, kao i zbog velike razlike Nagetsa koja je u par navrata iznosila +19.

Nikola je i u trećoj "hranio" Gordona asistencijama, a ovaj je zakucavao. Denver je bez problema održavao tu visoku prednost, a rezultat od 100:80 na kraju treće četvrtine dao je Majku Melounu za pravo da svoju prvu petorku, sem Džamala Mareja, preseli na klupu na startu posljednje dionice.

Detalj s utakmice. Platforma X

Ipak, već poslije tri minute morao je da traži tajm-aut i nazad na parket vrati Gordona i Majkla Portera Džuniora. Razlog - rival je smanjio na 103:88.

Minut kasnije i Jokić se vratio u igru, nedugo zatim uhvatio je i svoj deveti skok, dok je Denver iskusno održavao tih 15 poena viška cijelo vrijeme.

Pokušali su Pelikansi na 3,41 do kraja da uhvate posljednji voz, njihov trener je tražio tajm-aut poslije poena Jokića, da bi on na dvije minute do kraja kompletirao svoj tripl-dabl.

Pored Jokića, Porter je sa 20 poena i 10 skokova bio sjajan. Isto toliko je ubacio i Marej, uz devet asistencija, dok je Gordon brojao do 15.

Zajon Vilijamson je imao 30 u redovima Pelikansa, Valančijunas je stao na 17 poena i samo šest skokova, dok je Leri Nens imao 13. a Si Džej Mekolum 12 poena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.